Annons

Misstänkt skottlossning i föreningslokal efter ungdomsfest

Malmö Sent på torsdagen larmades polisen om skottlossning i en av Hyresgästföreningens lokaler på Docentgatan. Den lokala ordföranden är förvånad och säger att lokalen inte varit uthyrd.

En krossad fönsterruta och en stökig festlokal som hade lämnats i all hast, synen mötte polisen när de kom till Docentgatan sent på torsdagskvällen. Enligt vittnen ska en person som befann sig inne i lokalen ha tagit upp ett vapen och skjutit ut genom ett fönster.

Redan tidigare under kvällen, strax efter klockan elva, ringde grannarna 112 efter att ha sett ett stökigt ungdomsgäng i föreningslokalen, runt 20 personer, varav en ung flicka som inte verkade må bra. Flickan visade sig vara kraftigt berusad och togs senare om hand av ambulanspersonal.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Klockan 23.33 kom nästa larm – det finns en beväpnad person i källarlokalen.

En stund senare upptäcktes den krossade rutan. Polisen hade under fredagsmorgonen varken några uppgifter om vem som höll i vapnet eller att någon skulle ha träffats av skott. Inga personer fanns kvar när den första patrullen kom till platsen efter skottlossningen. Skottet tros ha gått inifrån och ut. 

— Vi har inga vittnen och dåligt med uppgifter. Det är många oklara omständigheter runt det här, säger Lars Förstell, pressinformatör på Malmöpolisen

Annons
Läs ocksåGängkriminell skrev sig hemma hos polis – mitt under skarpt säkerhetsläge: "Svart i ögonen"

Ingegärd Olsson är ordförande i den lokala Hyresgästföreningen som disponerar lokalen. Hon var på plats redan under natten och möttes då av avspärrningar och poliser som sökte genom området med hundar.

— Jag vet inte vad som har hänt. Jag har inte hyrt ut lokalen och har inte lämnat ut några nycklar. Jag har aldrig varit med om något sånt här tidigare, säger hon.

Totalt finns tre nycklar förutom hennes egna. Det har varit turbulent i föreningen och i december avgick de övriga styrelsemedlemmarna, som ska ha kvar de övriga exemplaren. Ingegärd Olsson tror inte att några av dessa nycklar är på vift men funderar över om någon tidigare kan ha gjort kopior som hon inte känner till. 

Läs ocksåGav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken

Under natten fick hon uppgifter från grannar om att ett stökigt ungdomsgäng ska ha varit inne i lokalen redan under onsdagskvällen.

Annons

— Det är väldigt konstigt att ingen har ringt mig och berättat det här tidigare. Folk brukar vara snabba om det är något, säger Ingegärd Olsson som ännu inte har fått komma in för att inspektera lokalen.

Polisen har bytt ut låset och under dagen ska tekniker undersöka platsen i jakt på spår efter skytten. Händelsen har rubricerats som grovt olaga hot, grovt vapenbrott och skadegörelse.

Läs också Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Johnny ville rädda sin bror från hemlöshet – blev uppsagd tre gånger: "Känns som en häxjakt" Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.