Annons

Mitthem ställer om i krisen för att bibehålla jobb

Sundsvall Mitthem ställer om underhållsplanen med anledning av Coronaviruset. Genom att tidigarelägga utvändiga underhållssatsningar hoppas man på att kunna hålla uppe verksamheten.
Foto: Mitthem
"Det känns bra att vi på det här sättet kan förbättra miljön för våra boende samtidigt som vi bidrar till att lokala företag har jobb", säger Lotta Björklund, VD på Mitthem.

Mitthem ställer om sin underhållsplan för att anpassa verksamheten efter rådande omständigheter kring Coronaviruset, som försvårar utförandet av det planerade invändiga underhållet.

Genom att skjuta invändiga underhållsåtgärder på framtiden och istället tidigarelägga utvändigt underhåll så räknar det kommunalägda bostadsbolaget att kunna ”bidra till att hålla samhällets ekonomi igång även under våren 2020”, enligt ett pressmeddelande.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Spridningen av viruset covid-19 påverkar hela samhället.
För Mitthem och dess hyresgäster är en av konsekvenserna att en del av det invändiga underhållet och icke-akuta reparationer i Mitthems bostadsbestånd i Sundsvall behöver skjutas upp.

För att detta inte ska slå för hårt mot lokala företag har Mitthems styrelse beslutat att snabbt prioritera om och tidigarelägga planerade utvändigt underhåll.

Annons

– Vi kommer att byta tak, måla fasader, jobba med utemiljöer och fräscha upp lekplatser. Det här är åtgärder som skulle ha genomförts de kommande åren som vi nu startar direkt. Det känns bra att vi på det här sättet kan förbättra miljön för våra boende samtidigt som vi bidrar till att lokala företag har jobb, säger Lotta Björklund, VD på Mitthem.

Läs ocksåRisk för chockhyreshöjning efter renovering – Elin, 31: "De måste skämta!"Elin Grönlund är ordförande för den lokala Hyresgästföreningen på Assberg i Skene.

Enligt Mitthem genomför man varje år underhåll och investeringar i befintliga fastigheter för cirka 180 miljoner kronor. Nu läggs årets budget om.

– Vi måste alla hjälpas åt nu. För oss på Mitthem är det självklart att göra vad vi kan för att hålla samhället igång. Genom denna snabba omprioritering hoppas vi kunna hålla hantverkarna igång under vår och sommar. Att underhåll tidigareläggs nu är bra för företagen, för våra boende och för Sundsvall, säger Pernilla Berg, styrelseordförande (S) för Mitthem.

Annons

Större underhållsåtgärder som redan är igång, som till exempel stambyten, kommer bolaget att fortsätta med så långt det är möjligt.

Läs ocksåPlanerar storrenovering – vägrar dialog med hyresgäster: ”En oro hos alla jag pratat med”

Icke-akut underhåll som behöver skjutas upp för att minimera risk för smittspridning kommer att genomföras så snart läget i samhället medger detta, meddelar Mitthem via utskicket till media.

Läs också Andrahandsuthyrning med täppt golvbrunn slutade i chockdyr nota på 159 000 kronor Örebro: Hyresgästföreningen flyttar in till stan – "Ivriga" Politiker duckar beslut om omstridd renovering: ”Ett enormt svek”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.