Annons

My Space – en plats där unga får vara sig själva

Landskrona I förra veckan invigdes My Space i centrala Landskrona. Det är en mötesplats där telefonen läggs undan och unga möts ansikte mot ansikte.
Foto: Gry Ellebjerg
I förra veckan öppnade My Space i Landskrona. Från vänster Leonora Vishaj, Sanela Cizmovic, Elmedina Ramadani och Teuta Rudari.

‒ Det är fel lokal. De kommer aldrig att hitta hit, utbrister initiativtagaren Sanela Cizmovic.

På Fröjdenborgsgatan 5 i en källarlokal på två rum och kök är det invigning för mötesplatsen My Space. Lokalen ligger i bostadsområdet Väster i Landskrona. Läsk, kakor och kaffe är framdukat. På en whiteboard har någon skrivit ”Välkomna” med svart färg.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Prick kl. 17:30 hörs röster i trappuppgången. Tre pojkar tittar nyfiket in och hälsas välkomna. Sanela Cizmovic ser lättad ut.

Sitt lönearbete har hon på Öresunds gymnasiets café. Det var där hon kom i kontakt med ungdomar som mådde dåligt och insåg vikten av en plats där unga kunde få vara sig själva. På My Space vänder de sig till ungdomar i åldern 15 till 18 år. De kommer att arbeta med olika teman och övningar för att bland annat bygga upp självkänsla och självförtroende.

Annons

‒ Många unga umgås genom att spela dataspel och via mobiltelefoner men man umgås inte lika ofta på det här gamla sättet ansikte mot ansikte. Och man pratar inte om hur man mår. Det här är en form för att nå barn som mår dåligt.

Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

Lokalen fick hon tillgång till genom Hyresgästföreningen. Hon säger att många av de barn som hon vill nå bor i hyresrätt. Därför var Hyresgästföreningen en naturlig samarbetspartner. Till sin hjälp att driva My Space har hon tre unga kvinnor som jobbar ideellt. Leonora Vishaj är en av medarbetarna och hon hoppas att My Space ska bli en hjälpande kraft.

‒ Det är många som mår dåligt. Det är många som inte vågar prata om hur de har det. De skäms. Jag vet för jag har själv ett tungt bagage. Jag tror vi kan ha en hjälpande inverkan på samhället.

Annons

My Space har öppet tisdag, torsdag och söndag mellan 16:00 till 19:00 och går att följa både på Facebook och Instagram.

Läs ocksåHyresvärden gick in i kvinnans rum och sniffade på trosor – fångades på filmBilden visar en hand som rotar runt bland underkläder. Bilden ärarrangerad.
Läs också Skrik och hot i brevinkastet kostar mannen 55 000 kronor Efter bomberna – trygghetsvandrande hyresgäster får stöd av Nooshi Dadgostar (V): ”Området tillhör Frölundaborna” Gottsunda inte längre särskilt utsatt område: "Det glädjer mig"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.