Annons

Nämnden fick nog av trätobröder

Laholm Flera gånger har hyresgästen och hans värd mötts i rätten. När hyresgästen senast vände sig till hyresnämnden för att få värden att byta ut en trasig vedpanna fick nämnden nog.

Sedan ett antal år tillbaka hyr den 62-årige hyresgästen ett hus strax utanför Laholm. Mannen och hans hyresvärd ligger ständigt i luven på varandra. Denna gång var en gammal vedpanna orsaken till att parterna möttes i hyresnämnden. Hyresgästen krävde ett åtgärdsföreläggande – han ville att den trasiga vedpannan skulle bytas ut mot en fungerande och att värden i annat fall skulle få betala vite om 10 000 kronor.

Annons
Enligt hyresnämnden är pannan mycket riktigt i dåligt skick, men hyresvärden har tagit tag i problemet och kommit med ett förslag till lösning. I sin bedömning skriver hyresnämnden att parterna framstår som mer ”intresserade av att motarbeta varandra än att finna gemensamma lösningar på olika boendeproblem” och ger därför hyresgästen avslag.

Annons
Läs också Tänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär Har du hamnat i bråk med värden? Så fungerar hyresnämnden Hyresgäst slipper betala värdens rättegångskostnader – "ovanligt ärende" Folkbokförd i bostadsrätt i 30 år – får ändå behålla hyreskontrakt Multisjuka Fatana och hennes make kastas ut – först i kö på samma lägenhet men har för låg inkomst Hyresgäst får bo kvar - kommunen tvingas vänta med att riva: "Kan inte bara kasta ut mig"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.