Annons

Nedblåst parabol avslöjade svartuthyrare

Nyheter En nedblåst parabolantenn blev början på slutet för hyresgästerna som hyrde ut bostaden utan tillstånd. Efter ett beslut i hyresnämnden tvingas de lämna sin lägenhet.

Under en höststorm förra året blåste en parabol ner från tredje våningen i ett hyreshus i Helsingborg. Grannar i huset tog kontakt med Helsingborgshem för att berätta vad som hänt. Det visade sig då att personerna som bodde i lägenheten med parabolen inte stod skrivna på hyreskontraktet. Enligt grannarna bodde det två familjer i lägenheten. De verkliga hyresgästerna hade flyttat redan i augusti samma år och var inte längre skrivna på adressen.

Under flera månader försökte Helsingborgshem få kontakt med hyresgästerna. Trots att det var personer inne i lägenheten öppnade de aldrig dörren när värden ringde på. I januari sade Helsingborgshem upp kontraktet och ärendet blev ett fall för hyresnämnden.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

I hyresnämnden uppgav personerna som stod skrivna på kontraktet att mannen i familjen bodde kvar i lägenheten medan mamman och barnen hade flyttat. Trots detta valde hyresnämnden att gå på hyresvärdens linje. Nämnden ansåg att det var bevisat att hyresgästerna inte längre hade behov av sitt hyreskontrakt och att det därför skulle upphöra.

Annons
Läs också Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Som en av de första i landet – hyresgästen Jan felanmäler via videosamtal Nya hyror för Helsingborgshems hyresgäster: "Det kommer att bli jättetufft" Parterna i Helsingborg hoppas på nya hyror innan jul – trots tidigare strandningar Ockerhyra eller överhyra – så kan du få tillbaka pengar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.