HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Inget wifi – vill ha tillbaks tusenlappar

Helsingborg När den trådlösa uppkopplingen slutade fungera ville helsingborgaren inte heller betala hyran. Nu har internetbråket blivit ett fall för hyresnämnden.
Person som arbetar vid en dator.
Foto: Pixabay
Enligt hyresgästen har avsaknaden av wifi orakat stora problem både privat och i arbetet. Hyresvärden menar att en fungerande internetuppkoppling hade varit på plats långt tidigare om hyresgästen hade samarbetat.

Inför sina utlandsstudier hyrde en man i Helsingborg ut sin bostadsrätt. När den som flyttade in hade bott i lägenheten i en dryg månad slutade den trådlösa internetuppkopplingen att fungera. Enligt handlingar som har kommit in till hyresnämnden i Malmö vägrade då hyresgästen att betala hyran. Men det blev ett moment 22 för lägenhetsinnehavaren meddelade att han skulle ordna internet först när hyran blev betald.

Efter flera veckor utan uppkoppling betalade hyresgästen till slut hyran. I samband med betalningen meddelade hyresgästen att han skulle flytta från bostaden fem dagar senare. Men det skulle visa sig att hyresgästen var allt annat än nöjd för han skickade även in en ansökan till hyresnämnden där han, som kompensation för sitt trådlösa leverne, begärde tillbaka 9 000 kronor. I sin ansökan skriver hyresgästen bland annat ”jag har inte kunnat utföra mitt arbete på ett betryggande sätt vilket vållat mig stora problem”.

Läs ocksåKlimatsmart bygga med gammalt material – pilotprojekt i Helsingborgbygga med gammalt material

Lägenhetsinnehavaren anser att 9 000 kronor är en alldeles för hög kompensation för ett icke fungerande nät och påpekar att det hela hade löst sig mycket snabbare om hyresgästen hade samarbetat. Som ett svar på hyresgästens skadeståndskrav begär värden istället 7 500 kronor av hyresgästen på grund av utebliven hyra under uppsägningstiden.

I vår möts parterna för medlingssamtal i hyresnämnden.

Läs också Kvinnan bodde nästan gratis – lät den inneboende betala hyran Hyresgäster får fortsätta betala för tv-kanaler som försvann Hyresnämnden skjuter fram vissa ärenden men löser det mesta Fyra år med högljudda skrik ledde till uppsägning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.