Annons

Inget wifi – vill ha tillbaks tusenlappar

Helsingborg När den trådlösa uppkopplingen slutade fungera ville helsingborgaren inte heller betala hyran. Nu har internetbråket blivit ett fall för hyresnämnden.
Person som arbetar vid en dator.
Foto: Pixabay
Enligt hyresgästen har avsaknaden av wifi orakat stora problem både privat och i arbetet. Hyresvärden menar att en fungerande internetuppkoppling hade varit på plats långt tidigare om hyresgästen hade samarbetat.

Inför sina utlandsstudier hyrde en man i Helsingborg ut sin bostadsrätt. När den som flyttade in hade bott i lägenheten i en dryg månad slutade den trådlösa internetuppkopplingen att fungera. Enligt handlingar som har kommit in till hyresnämnden i Malmö vägrade då hyresgästen att betala hyran. Men det blev ett moment 22 för lägenhetsinnehavaren meddelade att han skulle ordna internet först när hyran blev betald.

Efter flera veckor utan uppkoppling betalade hyresgästen till slut hyran. I samband med betalningen meddelade hyresgästen att han skulle flytta från bostaden fem dagar senare. Men det skulle visa sig att hyresgästen var allt annat än nöjd för han skickade även in en ansökan till hyresnämnden där han, som kompensation för sitt trådlösa leverne, begärde tillbaka 9 000 kronor. I sin ansökan skriver hyresgästen bland annat ”jag har inte kunnat utföra mitt arbete på ett betryggande sätt vilket vållat mig stora problem”.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Lägenhetsinnehavaren anser att 9 000 kronor är en alldeles för hög kompensation för ett icke fungerande nät och påpekar att det hela hade löst sig mycket snabbare om hyresgästen hade samarbetat. Som ett svar på hyresgästens skadeståndskrav begär värden istället 7 500 kronor av hyresgästen på grund av utebliven hyra under uppsägningstiden.

I vår möts parterna för medlingssamtal i hyresnämnden.

Annons
Läs också Kvinna i sexrummare vräks - har 90 000 kronor i hyresskuld Kyl och frys förstördes av kvarlämnad mat – hyresgäst krävs på 100 000 kronor Hyresgäster dras till domstol när värdar strandar hyresförhandlingar Tog 7 000 kronor i hyra för ett rum – nu krävs värden på 59 000 kronor Attackerade granne med kniv – blir av med lägenheten: "Då åker man ut"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.