Annons

Nej till prydnadsverkstad i förråd

Uddevalla Värden ville ha hyresgästens förråd för sin tillverkning av prydnadsföremål. Men hyresnämnden sa nej – behovet av att ha en plats för sin cykel väger tyngre.

En hyresvärd i Uddevalla ville ha tillgång till en av sina hyresgästers källarförråd. Hyresgästen hade ett annat förrådsutrymme på vinden och de andra hyresgästerna hade bara ett var. 

I ett första skede ska värden sagt sig behöva utrymmet för att gjuta prydnadsföremål, men till hyresnämnden skriver hon att hon behöver det till sopsortering.
Mannen, vars förråd hon ville lägga rabarber på, berättade för nämnden att värden tidigare lagt beslag på både cykelförråd och pannrum och att han behöver sitt förråd för att förvara sin cykel.
Hyresnämnden gick på mannens linje. De menar att behovet av att kunna förvara sin cykel inlåst väger tyngre än värdens behov av att till exempel gjuta prydnadsföremål.
Att det inte skulle gå att hantera sopor utan ytan i mannens förråd fann nämnden inte troligt.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks Skjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs upp Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Ovanligt beslut: Hyrde ut utan tillåtelse - får ändå bo kvar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.