Annons

Tio lägenheter förstörda i branden

Sundsvall Under måndagskvällen utbröt en brand i ett flerfamiljshus i Skönvik utanför Sundsvall. Polisen misstänker att branden, som drabbat nio hushåll, var anlagd.
Foto: Gunilla Boström

Vid åtta-tiden i går kväll larmades räddningstjänsten till en adress i Skönvik, rapporterar SVT Västernorrland.
Enligt larmet brann det i ett vindsförråd i ett flerfamiljshus på Skönviksvägen. Väl på plats kunde man konstatera att det fanns flera mindre lägenheter på vinden och i hela huset totalt tio.

Branden hade troligen startat på vindsvåningen och efter en halvtimme slog lågorna ut från vindskupan. Räddningstjänsten skickade tre styrkor till platsen och rökdykare sattes in.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Hyresgästerna evakuerades, men en kvinna fanns kvar i en av lägenheterna. Hon togs om hand av rökdykarna och fördes av en väntande ambulans till Sundsvalls sjukhus för vård. Det är ännu oklart vilka skador kvinnan ådragit sig.
Enligt Lars Dolk, inre befäl vid räddningstjänsten, beslutade man vid 22-tiden att låta fastigheten brinna ner. Branden var då så omfattande att det var för farligt för brandmännen att arbeta i och nära huset. Istället inriktade man sig på att rädda lösöre från lägenheterna på bottenvåningen.

Räddningstjänsten var fortfarande kvar på brandplatsen på tisdagsmorgonen.
– Det är nio personer som bor i huset. En har förts till sjukhus och de ska ha klarat sig bra och bor hos anhöriga. Det är nån som bor på hotell också, säger Glenn Johansson till SVT.

Men vid lunchtid överlämnade räddningstjänsten efterbevakningen av det nu helt utbrunna huset till fastighetsägaren.

Annons
Läs ocksåFastighetsskötare hotade kvinna som precis blivit misshandlad: "Se till att du står utan bostad"

Kari Lehto, fastighetsförvaltare för huset var då på plats för att kalla till möte med socialtjänst, räddningstjänst, fastighetsägare med flera för att tillsammans försöka lösa situationen för de drabbade på bästa sätt.

Framför allt uppmanade Lehto de nio personer som nu blivit hemlösa att ta kontakt med sitt försäkringsbolag där de också kan få hjälp att hitta boende.

– Tyvärr finns det inte så många lediga lägenheter i Sundsvall så vi gör allt vi kan, säger han.

Läs ocksåHyrde ut rum i smyg – i hyresfemma som socialtjänsten betalade: "Undanhöll uppgifter"

En teknisk utredning kring branden kommer att göras av polisen, men enligt SVT misstänker polisen redan nu att branden var anlagd. Av kvinnan som fick föras till sjukhus.

Annons

– Det stämmer att hon misstänks ha anlagt branden, säger Anderz Ohlsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen.

Kvinnan, som fortfarande vårdas på sjukhus, har inte kunnat förhöras av polisen ännu, uppger Anderz Ohlsson.
Under tisdagskvällen anhölls kvinnan misstänkt för mordbrand och i fredags häktades hon på sannolika skäl misstänkt för att ha startat branden.

Läs också Kvinna hyrde ut sin lägenhet för sexköp – för sex gånger originalhyran Besöker hyresvärden fem gånger om dagen – kan vräkas efter 70 år i samma lägenhet: ”Rop på hjälp” Sexbarnsfamilj ockuperade trapphuset med saker: "Skor och annat som måste förvaras"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.