Annons

Norberg är dyrast och Köping billigast

Västmanland Priserna för el, värme, avfall och vatten är lägst i Köping och högst i Norberg bland Västmanlands kommuner. Det visar den senaste Nils Holgersson-undersökningen.
Foto: Monika Steczkó
VS-Hus, med fastigheter ibland annat Norberg, förhandlar med Hyresgästföreningen igen.

Den billigaste kommunen i Västmanland är Köping, i alla fall om man ser till priset för el, värme, avfall och vatten. Dyrast är Norberg, där priserna är 39 procent högre än i Köping. Näst dyrast är Skinnskatteberg, följt av Surahammar.

Nils Holgersson-undersökningen jämför kostnader för el, värme, avfall och vatten genom att ”flytta runt” en trerumslägenhet i landets alla kommuner. Av undersökningen framgår att priserna varierar stort.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

En förklaring är att det är dyrare att leverera vissa tjänster i glesbygd än i tättbebyggda kommuner.

– Det är ändå orimligt att kostnaden varierar upp till 7 008 kronor per år beroende på vilken kommun i Västmanland lägenheten ligger i. Det är en skillnad som också blir allt större, säger Roland Jonsson, ordförande för Nils Holgersson-gruppen, i ett pressmeddelande.

Annons
Kommun Månadskostnad i kronor 2016
Köping 1509
Västerås 1525
Hallstahammar 1637
Arboga 1705
Kungsör 1746
Sala 1794
Fagersta 1838
Surahammar 1941
Skinnskatteberg 2081
Norberg 2093

Fakta: Nils Holgersson

Sedan 1996 har Nils Holgersson-gruppen, med representanter från HSB, Riksbyggen, Hyresgästföreningen, SABO och Fastighetsägarna, varje år gett ut rapporten ”Fastigheten Nils Holgerssons underbara resa genom Sverige”. 

Läs också Träd allt viktigare för att hålla nere temperaturen: "En ögonöppnare för många" Svenska hem upplevs allt varmare - större problem än kylan vintertid Därför kan det bli extra varmt precis här - som en ö med höga temperaturer Prestigehus i Stockholm – Misär i Skövde – Oscar Properties har övergett sina hyresgäster Fyra generationer som skapar trivsel i bostadsområdet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.