HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Norberg har länets dyraste taxor

Norberg Norberg har Västmanlands högsta taxor och avgifter för el, värme, avfall och vatten medan de lägsta finns i Västerås. Det visar årets Nils Holgersson-rapport.

 För en vanlig trerumslägenhet i Norberg motsvarar kostnaden 1860 kronor per månad, jämfört med 1330 kronor i Västerås. Kostnaden är alltså nästan 40 procent högre i Norberg. Det visar årets Nils Holgersson-rapport som kartlägger avgifter och taxor i landets samtliga kommuner.

I undersökningen förflyttas en bostadsfastighet genom landets samtliga 290 kommuner för att jämföra kostnader för sophämtning, vatten och avlopp, el och uppvärmning. Syftet är att visa på hur stora skillnaderna i pris kan vara mellan olika kommuner.

Annons
Läs ocksåOklara regler: Lång väntan på varmvatten när värden bytte AnnCriztins kranKvinna vid ett handfatet. Hon har ena handen på vredet, den andra under kranen för att känna på vattnet.

Bakom rapporten ligger HSB Riksförbund, Hyresgästföreningen Riksförbundet, Riksbyggen, SABO och Fastighetsägarna Sverige.

Annons
Läs också Iskalla lägenheter – nu bävar hyresgästerna för värdens julledighet Värden rotade igenom Emmas sopor – skickade faktura på tusen kronor: ”Helt absurt” Sopböter – då behöver du inte betala: ”Det är en sorts skrämseltaktik” Hyresgäster är utan värme och varmvatten: ”Det är en mycket komplicerad situation”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.