Annons

Norrköpingsbor kan klaga på inomhusmiljön via nätet

Norrköping ​Det har blivit lättare för den som är missnöjd med sin inomhusmiljö att klaga hos Norrköpings kommun. Miljö- och hälsoskyddskontoret tar emot klagomål via hemsidan.

​Matos och cigarettrök som sprids via ventilationen, för kallt eller för varmt i lägenheten, fuktproblem och mögel. Det är några av de problem som kommunens miljö- och hälsoskyddskontor kan hjälpa till att lösa.

Nyligen infördes möjligheten att lämna in klagomål på sin inomhusmiljö i bostaden via internet. På Norrköpings kommuns hemsida finns ett särskilt formulär att fylla i. Bland annat ska man redogöra för vad störningen består av och hur ofta man upplever den.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Ärendet hamnar hos någon av miljö- och hälsoskyddskontorets handläggare, som tar kontakt med fastighetsägaren.

Annons

Miljö- och hälsoskyddskontoret ingriper när störningen är så allvarlig att den riskerar att påverka människors hälsa. Kommunen kan ålägga en fastighetsägare att vidta åtgärder och, som en sista utväg, besluta om vite om inget annat hjälper.

Miljö- och hälsoskyddskontoret kräver att man själv har pratat med sin hyresvärd om problemet, innan man vänder sig till kommunen.

Annons
Läs ocksåKalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månadenKvinna som står utanför ett hyreshus. En röd balkong syns i bakgrunden. Det är snö på marken.
Läs också Barnfamiljer betalar ockerhyror för fönsterlösa mini-ettor: "Bor i trånga utrymmen" Iskalla lägenheter – nu bävar hyresgästerna för värdens julledighet Kvinna anklagar grannar för att störa henne – blir själv anklagad för hotbrev Miljöförvaltningen: Övergivet hus skadar hyresgäster

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.