Annons

Ny chans efter sena hyror

Kungsbacka Hyresgästen var sen med hyrorna och riskerade att mista sin bostad. Nu är situationen räddad. Privatvärden gick med på att skriva ett korttidskontrakt.
Foto: Gry Ellebjerg

Hyresgästen har bott i en tvårummare i Kungsbacka i närmare tio år. Under den tiden har hyran kommit in för sent upprepade gånger.

I höstas valde den privata hyresvärden att vända sig till hyresnämnden för att säga upp kontraktet. Senast vid årsskiftet skulle bostaden vara tom, enligt kravet.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Men under sammanträdet vände läget. Värden och hyresgästen lyckades komma överens om en förlikning.

Annons

Överenskommelsen går ut på att hyresgästen får bo kvar på korttidskontrakt med en uppsägningstid på en månad. Efter ett år förlängs tiden till tre månader.

Värden kommer inte att acceptera fler sena hyror, utan säger i så fall upp kontraktet.

Annons
Läs ocksåMannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadeståndBilden är ett montage av två foton och en silhuettbild. Bilden visar hur kaminen har brunnit.

Enligt förlikningen ska hyresgästen också betala värdens ombudskostnader, totalt 6 700 kronor.

Läs också Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" I jakten på hyresgäster - ungdomsrabatt ska fylla tomma lägenheter Lennarts vägran att flytta kostade för mycket – nu tänker värden om 35-årig kvinna förlorar lägenhet på Östermalm efter svartkontraktshärva: "Mardröm"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.