Annons

Ny hyra för Helsingborgshems hyresgäster

Helsingborg Förhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Helsingborgshem är klara. Från och med den 1 mars höjs hyrorna med 0,8 procent.
Foto: Anna Hultberg
Från och med den 1 mars höjs Helsingborghems hyror med 0,8 procent. Helsingborgshem äger och förvaltar cirka 11 600 lägenheter i Helsingborg.

Nu är den nya hyran klar för Helsingborgshems 11 600 lägenheter i Helsingborg. Årets höjning landar på 0,8 procent vilket innebär en höjning med 40 kronor i månaden för en hyresrätt som i dag kostar 5 000 kronor i månaden.

Årets höjning är högre än förra årets höjning som landade på 0,13 procent. Men Hyresgästföreningen uppger att de ändå är nöjda med årets förhandlingar.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi är nöjda att vi nu nått en uppgörelse. Som alltid innebär förhandlingen en avvägning mellan företagets behov och hyresgästernas intressen, säger Peter Olsén, förhandlare vid Hyresgästföreningen Region norra Skåne.

Annons
Pengar i en portmonnä.
Läs också Utsatt för bedrägeri – då kunde kvinnan inte längre betala hyran Här delar hyresgästerna på allt utom säng – toaletten fick William att tveka Fyrabarnsmamman Sarah tar från matkontot efter hyreshöjning: "Säger nej till glass till barnen" Varannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sig Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.