HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Ny hyra för Helsingborgshems hyresgäster

Helsingborg Förhandlingarna mellan Hyresgästföreningen och Helsingborgshem är klara. Från och med den 1 mars höjs hyrorna med 0,8 procent.
Foto: Anna Hultberg
Från och med den 1 mars höjs Helsingborghems hyror med 0,8 procent. Helsingborgshem äger och förvaltar cirka 11 600 lägenheter i Helsingborg.

Nu är den nya hyran klar för Helsingborgshems 11 600 lägenheter i Helsingborg. Årets höjning landar på 0,8 procent vilket innebär en höjning med 40 kronor i månaden för en hyresrätt som i dag kostar 5 000 kronor i månaden.

Årets höjning är högre än förra årets höjning som landade på 0,13 procent. Men Hyresgästföreningen uppger att de ändå är nöjda med årets förhandlingar.

Annons
Läs ocksåKooperativ hyresrätt - en boendeform med fördelar och riskerParkgården i Nässjö och Assar Lindén, Boverket

– Vi är nöjda att vi nu nått en uppgörelse. Som alltid innebär förhandlingen en avvägning mellan företagets behov och hyresgästernas intressen, säger Peter Olsén, förhandlare vid Hyresgästföreningen Region norra Skåne.

Annons
Pengar i en portmonnä.
Läs också Ingrids hyra höjdes tio procent: "Det kom som en chock" Beskedet efter strandningen: Rejäl höjning av studenthyror i Göteborg Anonym tipstjänst för hyresgäster - nytt sätt att jaga svarta kontrakt: "På gränsen till angiveri" Beskedet: Nya hyrorna klara för 75 000 hushåll i Göteborg – ”En historiskt hög höjning”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.