HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Ny ordförande i Hyresgästföreningen Uppsala-Knivsta

Knivsta Jens Nilsson valdes i går till ordförande för Hyresgästföreningen Uppsala-Knivsta. Att försvara hyresförhandlingssystemet ser han som en av de viktigaste uppgifterna fram över.
Foto: Monika Steczkó
Jens Nilsson i Hyresgästföreningens flyttbara lägenhet under kampanjen Bostadslyftet förra våren.

Jens Nilsson har suttit med i styrelsen för Hyresgästföreningen i Uppsala-Knivsta i tre år och har varit föreningens bostadspolitiska talesperson. Han sitter även med i Hyresgästföreningens förbundsstyrelse.

På årsmötet som hölls på Wärdshuset Liljan i Uppsala under söndagen valdes han till ordförande för två år fram över. Han efterträder Cecilia Staland som suttit på posten sedan 2010.

Läs ocksåKnuffade och skrek åt sina grannar – kvinna blir uppsagd för andra gången av Uppsalahem

44-årige Jens Nilsson kommer ursprungligen från Härnösand och har bott i Uppsala i 24 år. Han är hyresgäst hos Uppsalahem i centrala Uppsala och jobbar som boendestödjare för personer med neuropsykiatriska funktionshinder.

Att få ökad insyn i vad som byggs i Uppsala var det som lockade honom att engagera sig inom föreningen från början. 2011 gick han på sitt första årsmöte och kom att engagera sig i den bostadspolitiska arbetsgruppen.

– Jag är intresserad av vad som händer med stan, och brukade studera byggplaner på biblioteket. Eftersom Hyresgästföreningen är remissinstans när det byggs nytt såg jag en chans att få vara med och diskutera. Men sedan blev det inte så mycket byggplaner, det blev bostadspolitik i stället!

Vilken är den viktigaste frågan för Hyresgästföreningen i Uppsala fram över?

Läs ocksåFörhandlingarna har kört fast: Retroaktiva höjningar för 35 000 hyresgäster

– Att verka för låga hyror. Det byggs mycket i Uppsala nu, och det är bra. Men det måste vara billigt också, folk måste ha råd att bo.

Vad har du för vision för de närmaste två åren?

– Att Hyresgästföreningen ses som en viktig samarbetspartner när det byggs nytt, som det är självklart att man lyssnar på. Och att försvara förhandlingssystemet. Vissa vill införa marknadshyror, men vi vill ha kvar förhandlingssystemet. Att det är viktigt visar inte minst den stora privatstrandningen i Uppsala nyligen, säger han.

Läs också Tidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp Systrarna har skulder – räddas av att bo tillsammans Virginia blir trakasserad av tonårsgäng – vägras lägenhetsbyte

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.