Annons

Ny vd på plats för Östersundshem

Östersund Krokomsbostäders tidigare vd, Kenneth Karlsson, har tagit över rodret för Östersundshem. Nu ska ett något skamfilat varumärke lyftas med en positiv framtidstro. – Vi har god kompetens i företaget och en stor vilja att ta verksamheten framåt, säger den nytillträdde vd:n.
Foto: Arkiv/Pressbild Krokomsbostäder
Kenneth Karlsson, vd för Östersundshem.

I maj stod det klart att Kenneth Karlsson blir ny vd på Östersundshem. Efter att ha avslutat sina tidigare åtaganden hos Krokomsbostäder, finns Kenneth nu på plats.

Bostadsbolaget Östersundshem har varit mycket uppmärksammat i media under de senaste åren. Rubrikerna har handlat om tveksamma markaffärer, täta vd-byten och en just avslutad rättegång där en tidigare vd inväntar domslut gällande eko-brott. Bland annat.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

I samband med att Kenneth Karlsson tackade ja till jobbet som ny vd för Östersundshem ställde Hem & Hyra frågan:

Det har ju varit en hel del turbulens kring Östersundshem. Vad tänker du kring det?
– Jag tänker att det som varit har varit. Jag lägger fokus på framtiden och Christer Sundin (t f vd, reds. anm.) kommer att arbeta med de pågående rättsprocesserna och svara för den biten. Jag ser fram emot att först och främst lära känna personalen, koppla och knyta nya band till hyresgäster, Hyresgästföreningen och andra viktiga aktörer i Östersund.

I ett nyutskickat pressmeddelande från Östersundshem säger sig Kenneth vara redo att ta sig an de positiva utmaningar som väntar i Östersunds kommunala fastighetsbolag.

Annons
Läs ocksåViveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång"

– Under de månader som gått har jag haft möjlighet att sätta mig in mer i verksamheten, och jag kan redan nu konstatera att Östersundshem, trots det som varit, har mycket goda förutsättningar att utvecklas till ett än mer fastighets- och kundfokuserat bolag, säger Kenneth Karlsson i pressmeddelandet.

Östersundshem har idag en soliditet på över 61 procent, och en, enligt bolaget, mycket låg vakansgrad.

Kenneths utmaningar nu ligger främst i att kombinera behovet av underhåll och kraven på nybyggnation.

Läs ocksåHyresvärden gick in i kvinnans rum och sniffade på trosor – fångades på filmBilden visar en hand som rotar runt bland underkläder. Bilden ärarrangerad.

Östersundshem skriver att: ”Med anledning av det inleds redan nu ett långsiktigt strategiarbete som ska peka ut riktlinjerna för bolagets fortsatta verksamhet. I detta projekt har tidigare tillförordnad vd, Peter Cedervall, en viktig roll.”

Annons

– Jag är tacksam över att få fortsätta på den resa som vi nu slagit in på, och jag känner ett stort engagemang för Östersundshem – därför tackade jag ja till att delta i det utvecklingsarbete som nu tar vid, säger Peter Cedervall.

I början av nästa år planeras en förstudie vara klar. Hela strategiarbetet är tänkt att bli helt klart sommaren 2020. För medarbetarna innebär det att de ska få bättre förutsättningar att arbeta målinriktat, långsiktigt och fokuserat.

– Jag ser fram emot den resa vi ska göra tillsammans framgent. Vi har god kompetens i företaget, och det finns en stor vilja att ta verksamheten framåt. Det bådar gott, avslutar Kenneth Karlsson.

Läs också Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet Övikshem säljer 607 lägenheter till norrländska Westerlind Chocken: Hyran "höjdes" med 62 procent

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.