Annons

Nya badrum trots protester

Halmstad Hyresgäster i Halmstad slipper inte undan dyr renovering. Hyresnämnden ger HFAB tillstånd att genomföra totalrenoveringar av 80 badrum med höjd hyra som följd.

Det kommunala bostadsbolaget HFAB ska utföra omfattande renoveringar av tre hyresfastigheter belägna i östra Halmstad. Totalt rör det sig om 80 lägenheter som bland annat ska få nya badrum och säkerhetsdörrar. 

De omfattande renoveringarna medför en hyreshöjning med minst 590 kronor per månad. Väljer hyresgästerna lite lyxigare val, som till exempel ett helkaklat badrum, kan höjningen bli så hög som 1265 kronor per månad. 

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Samtliga hyresgäster, förutom 13 stycken, gav sitt samtycke till renoveringarna. Trots att det finns en risk för att en del hyresgäster inte har råd att bo kvar om hyran höjs väljer hyresnämnden att gå på HFAB:s linje. Samtliga lägenheter ska renoveras oavsett om hyresgästerna är med på noterna eller inte.

Hyresnämnden påpekar att majoriteten hyresgäster är positiva till förändringarna och att det är en stor sannolikhet att renoveringarna efterfrågas både av nuvarande och kommande hyresgäster.

Annons
Läs också Lars renoverade lägenheten – tvingas flytta och riskerar att krävas på en halv miljon Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Ekparkett i köket - lyx eller standard? Ingrid stred för sin plastmatta Elena klagade på mögel i fem år – nu vill Rikshem höja hyran för att fixa hennes badrum Hyresvärden om Lenas skräckdygn på toaletten: ”Helt fruktansvärt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.