Annons

Nya badrum trots protester

Halmstad Hyresgäster i Halmstad slipper inte undan dyr renovering. Hyresnämnden ger HFAB tillstånd att genomföra totalrenoveringar av 80 badrum med höjd hyra som följd.

Det kommunala bostadsbolaget HFAB ska utföra omfattande renoveringar av tre hyresfastigheter belägna i östra Halmstad. Totalt rör det sig om 80 lägenheter som bland annat ska få nya badrum och säkerhetsdörrar. 

De omfattande renoveringarna medför en hyreshöjning med minst 590 kronor per månad. Väljer hyresgästerna lite lyxigare val, som till exempel ett helkaklat badrum, kan höjningen bli så hög som 1265 kronor per månad. 

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Samtliga hyresgäster, förutom 13 stycken, gav sitt samtycke till renoveringarna. Trots att det finns en risk för att en del hyresgäster inte har råd att bo kvar om hyran höjs väljer hyresnämnden att gå på HFAB:s linje. Samtliga lägenheter ska renoveras oavsett om hyresgästerna är med på noterna eller inte.

Hyresnämnden påpekar att majoriteten hyresgäster är positiva till förändringarna och att det är en stor sannolikhet att renoveringarna efterfrågas både av nuvarande och kommande hyresgäster.

Annons
Läs också Chockhöjda hyran ligger fast – striden över för Nicholas: ”Jag blev lurad” Hyresgäster dras till domstol när värdar strandar hyresförhandlingar Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Elias och Romina tog fajten – fick ersättning för den felkonstruerade duschen Värdar hotar tusentals hyresgäster med domstol: "Skulle bli extremt kostsamt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.