Annons

Nya hyror i Mönsterås klara

Mönsterås Nästa års hyror hos Mönsterås Bostäder är färdigförhandlade.

Hyresgästföreningen region Sydost och Mönsterås Bostäder har träffat en överenskommelse om en hyreshöjning på 0,5 procent. Det motsvarar 25 kronor i månaden för en lägenhet som kostar 5 000 kronor, skriver Hyresgästföreningen i ett pressmeddelande.

Mönsterås Bostäder ville höja hyran på grund av den allmänna kostnadsutvecklingen i Mönsterås samt för underhållsinsatser som bolaget gör.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästföreningen å sin sida pekade på att de ekonomiska förutsättningarna för att äga och förvalta hyresfastigheter är fortsatt goda. Låga räntor, låg inflation, låg taxeutveckling och milda vintrar ger sammantaget litet utrymme för höjningar, ansåg Hyresgästföreningen.

Hyreshöjningen gäller från 1 januari 2018.

Annons
Läs också När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Uppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.