Annons

Nya hyror i Nässjö klara

Nässjö Nästa års hyror hos Fastighets AB Linden i Nässjö är nu färdigförhandlade.

Fastighetsbolaget har tillsammans med Hyresgästföreningen region Sydost på måndagen träffat en överenskommelse om en hyresjustering på 0,7 procent, från och med 1 januari 2018.

Det motsvarar en höjning med 35 kronor i månaden för en lägenhet som kostar 5 000 kronor.  Avgifter för parkeringsplatser höjs inte, skriver fastighetsbolaget på sin hemsida.

Annons
ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Hyreshöjningen håller en skälig nivå, anser Hyresgästföreningen, och pekar på fastighetsbolagens goda ekonomiska läge på grund av låga räntor och fullt uthyrda fastigheter. ”De kan hålla igen på hyresnivåerna och samtidigt ha god ekonomi till sitt periodiska underhåll” skriver organisationen i ett pressmeddelande.

Annons
Läs också Värden har låst in familjens ägodelar – efter tre månader är läget akut: "Vi har ingenting och barnen fryser" Kämpar för att få bo kvar i hus som ska rivas – och med avlopp som dömts ut Miljonbidrag ska ge guldkant till äldre – men boende undrar hur pengarna används: "Jag känner mig lurad" Susannes hyresvärdar bryter mot lagen om och om igen – nu krävs de på extra stort skadestånd: ”Jag förstår inte varför de gör detta” Hyresgäst får tillbaka 100 000 kronor – värden hade tagit ut dubbel hyra i ett och ett halvt år

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.