HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Nybyggda balkonger böjer sig

Hultsfred Husen är nybyggda men redan har balkonger börjat sjunka ihop. Hyresgäster riktar nu kritik mot hyresvärden Hultsfreds Bostäder.

Det är två nybyggda hyreshus på Sjövägen utmed sjön Hulingen i Hultsfred som fått problem med sina balkonger. Golvplattan svackar i mitten, berättar lokaltidningen Vimmerby Tidning.

Anledningen är en konstruktionsmiss, betongplattorna är för dåligt armerade, säger Nicke Wainebro, vd på Hultsfreds Bostäder till tidningen:
— Byggentreprenören och leverantören av balkongelementen tycks inte ha pratat ihop sig kring konstruktionen, vilket fått till följd att balkongerna böjt ner sig lite av sin egen tyngd.

Läs ocksåSå tycker partierna om äldres boende i Östergötland

Balkongerna har säkrats med tillfälliga stämps, stolpar som bär upp tyngden, men någon fara för att balkongerna ska rasa finns det inte enligt hyresvärden. En ny konstruktion ska tas fram, med permanenta pelare hos varje hyresgäst på nedre botten.

Elisabeth Pihl är hyresgäst och hon tycker att att informationen från hyresvärden kunde ha varit bättre. Ett brev som skickades ut till hyresgästerna skapade oro snarare än lugnande menar hon.
— Man kan tycka att vi borde fått muntlig information, så alla fått chansen att ställa sina frågor. Det hade inte skadat, för det här skrämde upp vissa rejält inledningsvis så de inte vågade gå ut på balkongen, säger Elisabeth Pihl till Vimmerby Tidning.

Läs också Linda Ahonen får rätt mot konkursad hyresvärd Nu hör SBB till Dalarnas största Svårt ragga i Hylte Växjö satsar på bo-hjälp till nyanlända

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.