Annons

Nyinflyttade guidas i Söderköping

Söderköping Kommunen bjuder in nyinflyttade Söderköpingsbor till en stadsvandring. Syftet är att hjälpa dem att lära känna sin nya hemort snabbare och lättare.

​Vandringen hålls den 24 maj. Först guidas de nya invånarna bland stadens sevärdheter och serviceinrättningar. Därefter blir det en informationsstund i Rådhuset.

Satsningen får beskrivas som nygammal. Kommunen erbjöd tidigare liknande guidningar under ett antal år, men slutade med det för ett par år sedan. Tanken var att de nyinflyttade som var intresserade i stället skulle kunna gå med någon av de ordinarie stadsvandringarna, som främst vänder sig till turister.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Men då kom det inte så många, så nu gör vi som förut igen, säger Camilla Ewerfält, informatör på kommunens informationskontor.

Alla som har flyttat till Söderköping hittills i år har fått en personlig inbjudan hemskickad, tillsammans med diverse information om kommunen och den service som erbjuds. Mellan 40 och 50 brev har skickats ut. Camilla Ewerfält betonar att även de som blev Söderköpingsbor förra året är lika välkomna.

Annons
Läs också Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Therese flyttade 500 meter - flyttfirman tog 9 timmar på sig och förstörde hennes möbler Örebro: Hyresgästföreningen flyttar in till stan – "Ivriga" Järfälla lockar fler än Stockholm: "Allting är nära" Här vill de flesta bo: Göteborg vinnare – Stockholm förlorare

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.