HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Nytt blod i Kalmars styrelse

Kalmar Det blir nya krafter i styrelsen för Hyresgästföreningen Kalmar/Torsås/Öland. Det stod klar när föreningen hade årsmöte den 27 mars. Alice Saksenvik blir den som kommer hålla i ordförandeklubban det närmaste året.

Alice Saksenvik tillträdde lite oväntat posten som ordförande i slutet augusti. Detta efter att den dåvarande ordföranden Ulf Danielsson valde att lämna sitt uppdrag. Men det var först i torsdags på årsmötet som Alice Saksenvik valdes in officiellt som ordförande i föreningen.

– Det känns bra. Jag har ju fått ett halvårs inskolningstid, kan man säga.

Läs ocksåArga hyresgäster i nybyggt hus ger inte upp – kräver att felanmälan ska fungeraTvå män sitter i ett kök.

Under årsmötet tillträdde även flera andra nya krafter. Redzep Gratvic valdes in på två år liksom Eva Hederstam och Andreas Hinnas. Gunilla Johansson valdes om på två år. Barbro Englund blir kvar ett år till och tillträder dessutom nu som vice ordförande. Krister Bergqvist sitter också kvar ett år till. Han fortsätter även som föreningens sekreterare. Anna Johansson och Thomas Jansson har också ett år kvar i styrelsen. 

– Det är härligt med nytt blod. Nu har vi fått en helt fantastisk styrelse, säger Alice Saksenvik. 

Drygt 70 personer kom till mötet. 62 av dem var röstberättigade. Under mötet klubbades en förändring i arvodena. Ordförande och sekreterare går ner 1 000 kronor vardera i arvode till förmån för att vice ordförande och kassören nu ska arvoderas. Det har de inte gjort tidigare. 

Läs ocksåBötfälld för några veckor på fel adress: ”Vill inte ha mer problem”Barnfamiljen hade knappt vaknat när polisen slog till en tidig morgon. Kvinnan och hennes barn hade hunnit bo hos barnens mormor i en månad, utan att adressändra. Nu döms kvinnan för folkbokföringsbrott.

Närmast på agendan för den nya styrelsen, är att bistå de fyra nya lokalföreningarna som nyligen bildats i regionen.

– Vi har utbildats i mentorskap för att kunna hjälpa dem att komma igång, säger Alice Saksenvik.

Den 23 april har styrelsen kick-off. Då ska de gå igenom verksamhetsplanen för 2019 och sätta igång med sitt arbete.

Läs ocksåParkett och dörr 52 000 kronor dyrare när hyresgästen vägrade betala
Läs också De bor i Sveriges första plusenergihus: ”Elpriset rör inte oss” Pojke föll sex meter när balkongen gav vika – hyresvärden dömd på nytt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.