Annons

Nytt blod i Kalmars styrelse

Kalmar Det blir nya krafter i styrelsen för Hyresgästföreningen Kalmar/Torsås/Öland. Det stod klar när föreningen hade årsmöte den 27 mars. Alice Saksenvik blir den som kommer hålla i ordförandeklubban det närmaste året.

Alice Saksenvik tillträdde lite oväntat posten som ordförande i slutet augusti. Detta efter att den dåvarande ordföranden Ulf Danielsson valde att lämna sitt uppdrag. Men det var först i torsdags på årsmötet som Alice Saksenvik valdes in officiellt som ordförande i föreningen.

– Det känns bra. Jag har ju fått ett halvårs inskolningstid, kan man säga.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Under årsmötet tillträdde även flera andra nya krafter. Redzep Gratvic valdes in på två år liksom Eva Hederstam och Andreas Hinnas. Gunilla Johansson valdes om på två år. Barbro Englund blir kvar ett år till och tillträder dessutom nu som vice ordförande. Krister Bergqvist sitter också kvar ett år till. Han fortsätter även som föreningens sekreterare. Anna Johansson och Thomas Jansson har också ett år kvar i styrelsen. 

– Det är härligt med nytt blod. Nu har vi fått en helt fantastisk styrelse, säger Alice Saksenvik. 

Annons

Drygt 70 personer kom till mötet. 62 av dem var röstberättigade. Under mötet klubbades en förändring i arvodena. Ordförande och sekreterare går ner 1 000 kronor vardera i arvode till förmån för att vice ordförande och kassören nu ska arvoderas. Det har de inte gjort tidigare. 

Läs ocksåFastighetsskötare hotade kvinna som precis blivit misshandlad: "Se till att du står utan bostad"

Närmast på agendan för den nya styrelsen, är att bistå de fyra nya lokalföreningarna som nyligen bildats i regionen.

– Vi har utbildats i mentorskap för att kunna hjälpa dem att komma igång, säger Alice Saksenvik.

Annons

Den 23 april har styrelsen kick-off. Då ska de gå igenom verksamhetsplanen för 2019 och sätta igång med sitt arbete.

Läs ocksåHyrde ut rum i smyg – i hyresfemma som socialtjänsten betalade: "Undanhöll uppgifter"
Läs också Kvinna hyrde ut sin lägenhet för sexköp – för sex gånger originalhyran Besöker hyresvärden fem gånger om dagen – kan vräkas efter 70 år i samma lägenhet: ”Rop på hjälp” Sexbarnsfamilj ockuperade trapphuset med saker: "Skor och annat som måste förvaras"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.