Annons

Obrukbart badrum ger för liten ersättning

Malmö Hyresvärden Heimstaden går med på att ersätta en hyresgäst efter att hennes badrum varit obrukbart. Men inte tillräckligt, anser Hyresgästföreningen. Nu möts de i hyresnämnden.

Hyresgästen fick sitt badrum renoverat efter en vattenskada. Under sju veckor hade hon inte tillgång till dusch och handfat. Toalettstolen var temporär och inte av samma standard som en ordniarie stol. Heimstaden har erbjudit sig att ersätta hyresgästen med totalt 1 958 kronor för olägenheten som renoveringen innebar. Det räcker inte, menar Hyresgästföreningen som kräver den dubbla ersättningen. Eftersom parterna inte kan komma överens kommer de att mötas i Hyresnämnden för medling. 

Annons
Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Kvinna i sexrummare vräks - har 90 000 kronor i hyresskuld Hyresgäster dras till domstol när värdar strandar hyresförhandlingar Safija ställer upp för barnen med kramar och djur Dyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat" Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.