HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Okej med andrahandshyra vid långresa

Strömstad Kvinnan ville hyra ut sin lägenhet i andra hand för att resa utomlands i ett år. Värden vägrade men gick på pumpen i hyresnämnden.

Den 25-åriga kvinnan ville hyra ut sin tvårummare med kök i centrala Strömstad under hela 2016. Orsaken är att hon ska resa runt i utlandet. Värden sade nej med hänvisning till att kvinnan under tre månader år 2013 begärde och fick göra samma sak.

Värden menade också att kvinnan inte betalat den hyreshöjning som förhandlades fram från och med den första april 2015. Samt att man har planer på att bygga om kvinnans lägenhet och att det därför skulle vara ”…en olägenhet att lägenheten är uthyrd i andra hand”. Av de här skälen vill hyresvärden säga upp kvinnans hyresavtal.

Läs ocksåGrannar slog larm om brandlukt – nu vill hyresvärden vräka hyresgästen

Frågan har nu avgjorts i hyresnämnden och den går på kvinnans linje. ”Att hon under 2013 under tre månader av samma skäl hade tillstånd att upplåta sin lägenhet i andra hand ändrar inte denna bedömning”, skriver nämnden i sitt beslut. Inte heller de övriga skäl som hyresvärden uppger ger, enligt nämnden, värden rätt att vägra andrahandsuthyrning. 

Läs också Ändrade adress tolv gånger - klen bevisning när Kfast försökte bryta kontrakt Knuffade och skrek åt sina grannar – kvinna blir uppsagd för andra gången av Uppsalahem Bombmannen fick komma tillbaka - nu rasar grannarna: "Jävligt obehagligt" Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.