Annons

Oklart om hundkiss – kvinna får bo kvar

Nyheter Hundurin på grannens balkong och högljudd musik. Hyresnämnden gav värden rätt att säga upp hyresgästen. Hovrätten ändrar beslutet och kvinnan får bo kvar.

Störande musik och hundskall. Aska på grannens balkong och påträngande röklukt. En glödande fimp som ska ha slängts ner i sopnedkastet. Hundurin som runnit ner på grannens balkong. Hyresgästen nekade till alla anklagelser i hyresnämnden, men det hjälpte inte.  Nämnden ansåg att bevisningen var övertygade och beslöt att värden har rätt att säga upp den kvinnliga hyresgästen från fyrarummaren i Haninge, söder om Stockholm.      

Hyresgästen överklagade till hovrätten där parterna i stort sett hållit fast vid det som sagts i hyresnämnden. Där tog målet en annan vändning. Rätten konstaterar att det är värden som har bevisbördan. Det är inte hundraprocentigt klarlagt att hundkisset kommer från den anklagade hyresgästens balkong. Och var det verkligen hundkiss? En videoupptagning som hyresgästen åberopat visar på att hon haft en blomlåda på sin balkong. Från den kan det ha runnit en gulaktig vätska. 

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Sammantaget finns det inte tillräckligt med bevis för att störningarna varit så allvarliga att hyresgästen kontraktet kan sägas upp. En enhällig hovrätt låter därför kvinnan bo kvar.

Annons
Läs också Skulle göra köttbullar med spikar åt grannens hund – får bo kvar på prov Vändningen: Efter vittnesmål om taxen Sigvard – kvinnan bor kvar på Östermalm Barnens hamster blev biten av hyresvärdens hund – familjen blev uppsagd efter konflikt Hunden kissade inomhus - hyresgäst kan tvingas flytta Tog över studentkorridorens kök – nu kastas han ut: "Svinstia"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.