HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Oklart om hundkiss – kvinna får bo kvar

Nyheter Hundurin på grannens balkong och högljudd musik. Hyresnämnden gav värden rätt att säga upp hyresgästen. Hovrätten ändrar beslutet och kvinnan får bo kvar.

Störande musik och hundskall. Aska på grannens balkong och påträngande röklukt. En glödande fimp som ska ha slängts ner i sopnedkastet. Hundurin som runnit ner på grannens balkong. Hyresgästen nekade till alla anklagelser i hyresnämnden, men det hjälpte inte.  Nämnden ansåg att bevisningen var övertygade och beslöt att värden har rätt att säga upp den kvinnliga hyresgästen från fyrarummaren i Haninge, söder om Stockholm.      

Hyresgästen överklagade till hovrätten där parterna i stort sett hållit fast vid det som sagts i hyresnämnden. Där tog målet en annan vändning. Rätten konstaterar att det är värden som har bevisbördan. Det är inte hundraprocentigt klarlagt att hundkisset kommer från den anklagade hyresgästens balkong. Och var det verkligen hundkiss? En videoupptagning som hyresgästen åberopat visar på att hon haft en blomlåda på sin balkong. Från den kan det ha runnit en gulaktig vätska. 

Annons
Läs ocksåHunden får springa lös och bajsa på gården - därför kan matte tvingas flyttaKvinnan låter hunden gå fritt på gården och plockar inte upp bajset efter den. Nu vill värden riva hennes kontrakt.

Sammantaget finns det inte tillräckligt med bevis för att störningarna varit så allvarliga att hyresgästen kontraktet kan sägas upp. En enhällig hovrätt låter därför kvinnan bo kvar.

Annons
Läs också Kastade pant från femte våningen mot värdens personal – därför slipper hon vräkning Hyresgästen Sam om det långvariga byggbullret: "Stressen jag utsattes för var omänsklig" Matte riskerade kontraktet när chihuahuan skällde så det ekade Hotade att spränga förskola och dödshotade värden – nu vräks mannen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.