HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Par får bo kvar trots kattkiss och fönsterkross

Nyheter Hyresgästerna har fått sina katter omhändertagna och är dömda för att ha slagit sönder fönsterrutor. Men hovrätten ger paret rätt att bo kvar.

Odören av katturin i och omkring lägenheten gjorde att länsstyrelsen beslöt att omhänderta parets sju katter. I samband med omhändertagandet brast det för kvinnan och hon slog sönder fönsterrutor på bostadsbolagets lokal. Hon ska även ett flertal gånger ha uppträtt hotfullt mot värdens personal och skrikit okvädningsord. 

Tidigare hade hyresgästerna fått en rättelseanmaning från värden. Ett år och fyra månader senare, två månader efter att katterna omhändertogs, blev hyresgästerna uppsagda från lägenheten i Hagsätra i södra Stockholm.

Annons
Läs också130 000 kronor för 17 katters klös och kissTre sammansatta bilder visar på lägenhetens dåliga skick.

Med hjälp av Hyresgästföreningen bestred paret uppsägningen. Kvinnan hävdade att hennes psykiska hälsa förbättrats. Paret har inte längre några katter. Att det gått 16 månader mellan rättelseanmaning och uppsägning är också något som hyresgästerna tagit som argument för att få bo kvar.

En oenig hyresnämnd gick på hyresgästernas linje. Värden överklagade till hovrätten – som kommit till samma slutsats. Även om det finns försvårande omständigheter för hyresgästerna, bland annat att kvinnan är dömd för att ha slagit sönder fönsterrutorna på bostadsbolagets lokaler, så finns inte tillräckliga skäl för att hyresgästerna ska sägas upp. Hovrätten var enig i sitt beslut. 

Annons
Läs också Grannarna satte stopp för monsterhöjningen - värden ville höja med 2000 kronor i månaden Ändrade adress tolv gånger - klen bevisning när Kfast försökte bryta kontrakt Pojke föll sex meter när balkongen gav vika – hyresvärden dömd på nytt Kastade pant från femte våningen mot värdens personal – därför slipper hon vräkning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.