Annons

Patrik är årets granne

Borlänge Patrik Hillerström blev Årets granne 2016 i Tunabyggens och Hyresgästföreningens regi. Åttaåriga Alice Söderholm Berglund fick ett hedersomnämnande.

Patrik Hillerström beskrivs av sina grannar på Gös Eriks väg på Skräddarbacken som en fantastisk människa som alltid finns till hands. På scenen på Jussi Björlings torg i samband med prisutdelning fanns också Hilma Warnerfjord med, en av de grannar som nominerat Patrik. Hon beskrev sin granne med ett enda ord:
– Han är helt underbar, sa hon.

Alice Söderholm Berglund nominerades av de fyra grannkillarna Kevin, Liam, Lukas och Kasper – alla med efternamnet Fix – för att hon tog så bra hand om dem när de flyttade in i lägenheten på Örtgatan på Lergärdet.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

– Nästan direkt fick hon oss att känna oss hemma, hon följde med oss till lekparken och lät oss vara med och leka med hennes grejor på gården, skrev de i sin nominering.
I år var det sjätte året som Tunabyggen och Hyresgästföreningen gemensamt delade ut priset till årets granne, men det var första gången som prisutdelningen ägde rum i Borlänge centrum med Borlängeborna som publik.

Annons

– Vilka fantastiska hyresgäster vi har, vilken omtanke och medmänsklighet de visar, sa Tunabyggens VD Jörgen Olsson, när han uppvaktade pristagarna.

– De här Borlängebornas omtänksamhet om sina grannar kan inspirera andra Borlängebor till att bry sig om varandra mer och hjälpa varandra. Det bidrar till att öka trivseln i våra bostadsområden och gör Borlänge ännu trevligare, säger Agneta Fahleson Ericsson, ordförande i Hyresgästföreningen Borlänge/Gagnef/Säter

Annons
Läs ocksåHyresgästbasen pratade på SD-konferens: ”Viktigast är kampen mot marknadshyror”
Läs också Susannes hyresvärdar bryter mot lagen om och om igen – nu krävs de på extra stort skadestånd: ”Jag förstår inte varför de gör detta” Efter Hem & Hyras artikel: "Boende får ha kvar den hyra de har idag" Efter miss i hyresförhandling – Svenska Hus betalar 150 000 kronor och ber hyresgästerna om ursäkt Överturism ett hot mot bostadsmarknaden: "Hyresrätter en krockkudde"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.