Annons

Patrik är årets granne

Borlänge Patrik Hillerström blev Årets granne 2016 i Tunabyggens och Hyresgästföreningens regi. Åttaåriga Alice Söderholm Berglund fick ett hedersomnämnande.

Patrik Hillerström beskrivs av sina grannar på Gös Eriks väg på Skräddarbacken som en fantastisk människa som alltid finns till hands. På scenen på Jussi Björlings torg i samband med prisutdelning fanns också Hilma Warnerfjord med, en av de grannar som nominerat Patrik. Hon beskrev sin granne med ett enda ord:
– Han är helt underbar, sa hon.

Alice Söderholm Berglund nominerades av de fyra grannkillarna Kevin, Liam, Lukas och Kasper – alla med efternamnet Fix – för att hon tog så bra hand om dem när de flyttade in i lägenheten på Örtgatan på Lergärdet.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

– Nästan direkt fick hon oss att känna oss hemma, hon följde med oss till lekparken och lät oss vara med och leka med hennes grejor på gården, skrev de i sin nominering.
I år var det sjätte året som Tunabyggen och Hyresgästföreningen gemensamt delade ut priset till årets granne, men det var första gången som prisutdelningen ägde rum i Borlänge centrum med Borlängeborna som publik.

Annons

– Vilka fantastiska hyresgäster vi har, vilken omtanke och medmänsklighet de visar, sa Tunabyggens VD Jörgen Olsson, när han uppvaktade pristagarna.

– De här Borlängebornas omtänksamhet om sina grannar kan inspirera andra Borlängebor till att bry sig om varandra mer och hjälpa varandra. Det bidrar till att öka trivseln i våra bostadsområden och gör Borlänge ännu trevligare, säger Agneta Fahleson Ericsson, ordförande i Hyresgästföreningen Borlänge/Gagnef/Säter

Annons
Läs ocksåGav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken
Läs också Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.