Annons

”Pengarna för bildstölden är betalda”

Nyheter De pengar som Hyresgästföreningen krävt via advokat av förtroendevalda Bror Sandström för bildstöld ska nu vara betalda. Men Bror Sandström hävdar att han inte har betalat ett öre.

Fejden mellan Hyresgästföreningen region sydost och Bror Sandström, förtroendevald inom Hyresgästföreningen i Stockholm, har nu tagit ännu en ny vändning. Bråket handlar om en bild som utan tillåtelse publicerats i det digitala brevet ”Hyresstressen” som Bror Sandström distribuerar.

I går kunde Hem & Hyra berätta att region sydost kopplat in advokatfirman Danowsky & Partners för att få Bror Sandström att betala 1 000 kronor för bildpubliceringen och 2 200 kronor i skadestånd, alltså sammanlagt 3 200 kronor. En betydligt lägre summa än de 30 000 kronor som Sara Anderberg, kommunikationschef på Hyresgästföreningen region sydost, krävde i ett första skede. 

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Enligt advokaten John Olsson på Danowsky & Partners så sitter nu pengarna på det konto som stod i kravbrevet till Bror Sandström.

– Ja, vi kan väl säga att betalningen har vi fått. Den summa som vi har begärt, men behöver inte för den sakens skull betyda att ärendet är avklarat, säger John Olsson.

Vad menar du med att ärendet inte behöver vara över?

Annons
Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

– Det är ingenting jag i dagsläget vill utveckla.

Bror Sandström hävdar å sin sida att han inte har betalat. Däremot har han skrivit under på att inte distribuera bilden vidare igen, då hotas han av ett vite på 100 000 kronor.

– Jag har inte betalat ett öre. En hyresgästförening har erbjudit att de ska gå in med pengar men det vägrar jag. Det skulle strida mot stadgarna. Hyresgästföreningen Södermalm och jag står kvar vid kravet att sydost ska ta tillbaka sitt yrkande och genast be om ursäkt för sitt tilltag.

Läs ocksåTom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från HyresgästföreningenTvå bilder i en. En vit man med skägg och keps som ser allvarligt in i kameran. I nederkant en bild av mögel på en vägg.

Kvar finns alltså möjligheten att någon annan betalat in de 3 200 kronor som Bror Sandström krävts på. Det kan Danowsky & Partners emellertid varken bekräfta eller dementera.

Annons

– Jag vet faktiskt inte varifrån de kommer. Jag ser bara att det har satts in pengar på vårt konto, säger John Olsson.

”Hyresstressen” har ingen ansvarig utgivare och Bror Sandström har hela tiden förnekat att han ingår i tidningens anonyma redaktion.

– Jag har aldrig medverkat i den. Den går ut med allt annat informationsmaterial som jag via min mejladress sprider inom organisationen. Eftersom man inte har någon ansvarig utgivare skjuter man härmed pianisten, säger Bror Sandström.

Läs också Så mycket får värden snoka för att upptäcka svartuthyrning – och här går gränsen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.