Annons

Pratvägran inget skäl för vräkning

Skara En man ville säga upp paret som hyr en villa av honom. Anledningen är att en av hyresgästerna har slutat att hälsa och vägrar att prata med sin värd.

Paret har hyrt huset utan för Skara sedan 2008. Den ligger i anslutning till hyresvärdens lantbruksfastighet och betesmarker där hans djur finns. Ägaren bor också i närheten. 

Hösten 2011 fick värden nys om att den manlige hyresgästen spred rykten om honom på bygden. Enligt värden pratar inte mannen med honom längre. I somras sa han upp paret, av personliga skäl. ”I sådant fall går det inte att ha ett hyresförhållande när det gäller denna typ av bostad. Det är viktigt att man kan diskutera frågor som kommer upp gällande fastigheten och dess skötsel”, sa han när hyresnämnden tog upp frågan. Enligt värden har hyresgästerna motsatt sig vissa arbeten, bland annat att ta bort en granhäck som utgör en trafiksäkerhetsrisk. 

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Paret har hela tiden motsatt sig uppsägningen. De har följt villkoren i hyreskontraktet och skött sig i övrigt, därför saknas skälig grund menar de. 

Annons

Det håller hyresnämnden med om. I sitt beslut säger nämnden att värdens inte visat några andra skäl än svårigheter i kommunikationen som stöd för uppsägningen. ”Sådana omständigheter kan möjligen under mycket exceptionella omständigheter utgöra grund för uppsägning. Det torde dessutom krävas att hyresgästerna på ett allvarligt sätt aktivt har förhindrat en normal fastighetsförvaltning. Så är inte fallet i detta ärende”, skriver nämnden i sitt beslut.

Värdens begäran avvisas och hyresgästerna får bo kvar med oförändrade villkor.

Annons
Läs ocksåKalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månadenKvinna som står utanför ett hyreshus. En röd balkong syns i bakgrunden. Det är snö på marken.
Läs också Hade "råd" att köra Voi - tvingas flytta efter att socialen vägrat betala hyran Gräset växer hej vilt – därför behöver hyresvärden inte klippa det Använde cykeln som ”kylskåp” – sopkaos när fiskmåsar letade mat Hyrde ut svart utan nyckel – par fick ta balkongvägen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.