Annons

Pyroman tvingas flytta efter 1,5 år

Nyheter ​Mannen tände eld på flera ställen i sin lägenhet. Nu blir han av med den, men rättsprocessen har tagit 1,5 år.
Enligt bostadsbolaget uppstod problem redan när mannen flyttade in i den lilla ettan med kokvrå utanför Stockholm. Han klagade på att grannarna störde genom att spola vatten på morgnarna. Grannarna och husvärden upplevde honom som mycket hotfull och han blev polisanmäld för olaga hot två gånger.
I november 2005 började det brinna i mannens lägenhet. Det var bara en slump att branden inte spred sig. I samband med detta upptäcktes fler brandhärdar i lägenheten. Förra sommaren dömdes mannen för mordbrand till skyddstillsyn med särskild föreskrift att underkasta sig psykiatrisk vård.
Han nekade till anklagelserna och har överklagat tingsrättens dom. Men bostadsbolaget begärde att han ändå skulle kunna sägas upp med omedelbar verkan, eftersom det blev helt klarlagt i tingsrätten att mannen hade orsakat stor fara för grannarna. Dessutom behövde lägenheten renoveras för över 200 000 kronor efter branden.
 
I hyresnämnden försvarade mannen sin rätt att bo kvar. Han har regelbunden kontakt med psykiatrin och mår numera mycket bättre, dessutom har de störande grannarna flyttat och hans boende fungerar nu utmärkt, enligt honom själv och hans advokat.
Men hyresnämnden i Stockholm beslutade att eftersom mannen har gjort sig skyldig till en särskilt allvarlig störning skulle hans hyresrätt förverkas. Efter överklagan har nu Svea hovrätt fastställt hyresnämndens beslut och mannen måste flytta genast.
 

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den Därför fick Eva en hyressänkning och Allan en höjning – så går det när rätten prövar nivån

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.