HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Rätt att hyra ut i väntan på pension

Halmstad Bostadsrättsföreningen i Halmstad tillåter inte fortsatt andrahandsuthyrning. Hyresnämnden är av en annan åsikt. Den snart 65-årige mannen får rätt att hyra ut sin bostad i väntan på pension.
Foto: Stocksnap

Sedan augusti 2016 hyrs bostadsrätten i norra Halmstad ut i andrahand. När ägaren till lägenheten ansökte om att få hyra ut sin bostad i ytterligare ett år sa föreningen nej. Bostadsrättsföreningen ifrågasätter ägarens påstående om att han planerar att flytta in i sin lägenhet i samband med sin kommande pensionering som enligt mannen troligtvis sker inom 3,5 år.

Hyresnämnden anser inte att det finns någon anledning att ifrågasätta mannens pensionsplaner. Att det kan dröja upp till 3,5 år innan han verkligen säljer villan och flyttar in i bostadsrätten anses inte vara något problem. Andrahandshyresgästen får därmed rätt att bo kvar i lägenheten i minst ett år till.

Annons
Läs ocksåJuristen om bulvankontrakt - så gör du för att undvika fällornaBildmontage. Förbundsjurist Roger Höög hos Hyresgästföreningen berättar om bulvankontrakt.
Annons
Läs också Evas hyresvärd skrev dotterns namn på kontraktet: "Det går inte att bo där" Hyrde dyrt i andra hand av mellanhand – går miste om 60 000 kronor Uppsagd rökare får bo kvar i rökfritt hus Fiskmåsar flockades i hundratal – så gick det för mannen som kastade ut sopor på gatan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.