HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Rikshems hyror klara i Uppsala

Uppsala Hyresförhandlingarna för 2017 års hyror drog ut på tiden. Men nu står det klart att Rikshem höjer hyrorna med 0,45 och 0,85 procent i Uppsala.

Hyreshöjningen gäller från den 1 juli och blir 0,45 procent i bostadsområden ombyggda efter 2012. Det övriga beståndet får en höjning med 0,85 procent.

Lena Jansson Nordin, förhandlare på Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle

– Anledningen till att det är två olika nivåer i överenskommelsen är att ombyggda områden har en betydligt högre hyra varför det funnits skäl att särskilt hålla tillbaka dem, säger Lena Jansson Nordin, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen region Aros-Gävle, i ett uttalande.

När förhandlingarna inleddes i höstas yrkade Rikshem på höjningar på mellan 1,8 och 4 procent.

– Vi ansåg inte att yrkandena var skäliga i relation till den låga räntan och inflationen och därmed fanns det ingen grund för att hamna på dessa nivåer, säger Lena Jansson Nordin.

Pengar i en portmonnä.
Läs också Inneboende bodde kvar med hyresvärd efter att ha anmält honom: "Dålig stämning" Här är kommunen där hyresgäster får sänkt hyra - 970 kronor billigare Unobo gapar efter mycket men mister mer än halva stycket i Norrland Norrköping bygger allt mer - men var är hyresgästerna? Hyresvärden Anders skänker hyreshöjningen till Ukraina

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.