Annons

Rikshems hyror klara i Uppsala

Uppsala Hyresförhandlingarna för 2017 års hyror drog ut på tiden. Men nu står det klart att Rikshem höjer hyrorna med 0,45 och 0,85 procent i Uppsala.

Hyreshöjningen gäller från den 1 juli och blir 0,45 procent i bostadsområden ombyggda efter 2012. Det övriga beståndet får en höjning med 0,85 procent.

Lena Jansson Nordin, förhandlare på Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle

– Anledningen till att det är två olika nivåer i överenskommelsen är att ombyggda områden har en betydligt högre hyra varför det funnits skäl att särskilt hålla tillbaka dem, säger Lena Jansson Nordin, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen region Aros-Gävle, i ett uttalande.

Annons

När förhandlingarna inleddes i höstas yrkade Rikshem på höjningar på mellan 1,8 och 4 procent.

– Vi ansåg inte att yrkandena var skäliga i relation till den låga räntan och inflationen och därmed fanns det ingen grund för att hamna på dessa nivåer, säger Lena Jansson Nordin.

Annons
Pengar i en portmonnä.
Läs också Guide till hemförsäkringar Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Uppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.