HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Rikshems hyror klara i Uppsala

Uppsala Hyresförhandlingarna för 2017 års hyror drog ut på tiden. Men nu står det klart att Rikshem höjer hyrorna med 0,45 och 0,85 procent i Uppsala.

Hyreshöjningen gäller från den 1 juli och blir 0,45 procent i bostadsområden ombyggda efter 2012. Det övriga beståndet får en höjning med 0,85 procent.

Lena Jansson Nordin, förhandlare på Hyresgästföreningen i region Aros-Gävle

– Anledningen till att det är två olika nivåer i överenskommelsen är att ombyggda områden har en betydligt högre hyra varför det funnits skäl att särskilt hålla tillbaka dem, säger Lena Jansson Nordin, förhandlingsledare på Hyresgästföreningen region Aros-Gävle, i ett uttalande.

Annons

När förhandlingarna inleddes i höstas yrkade Rikshem på höjningar på mellan 1,8 och 4 procent.

– Vi ansåg inte att yrkandena var skäliga i relation till den låga räntan och inflationen och därmed fanns det ingen grund för att hamna på dessa nivåer, säger Lena Jansson Nordin.

Annons
Pengar i en portmonnä.
Läs också Kooperativ hyresrätt - en boendeform med fördelar och risker Ingrids hyra höjdes tio procent: "Det kom som en chock" Beskedet efter strandningen: Rejäl höjning av studenthyror i Göteborg Se upp – detta får din hyresvärd inte göra Beskedet: Nya hyrorna klara för 75 000 hushåll i Göteborg – ”En historiskt hög höjning”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.