Annons

Så blir hyrorna hos privata fastighetsägare i Jämtland

Östersund Hyresgästföreningen har gjort en överenskommelse med Rikshem och Fastighetsägarna MittNord om hyrorna i Jämtland. Hyrorna kommer att höjas med 1,65 procent från 1 januari 2019.
Foto: Åsa Eriksson

Hyresgästföreningen, Rikshem och Fastighetsägarna MittNord har förhandlat om hyrorna i Jämtland. Parterna skakade hand på en överenskommelse som innebär en ökning av hyran med 1,65 procent.

– Vi är nöjda med resultatet av årets förhandling, där jag upplever att båda sidor har visat stor förståelse för varandras situation. Det känns bra att vi kunnat hitta en överenskommelse som var acceptabel för alla parter, säger Hasse Dahl, förhandlare i Östersund.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

De nya hyrorna kommer att gälla från och med 1 januari 2019.

Annons
Läs också Därför är utrikesfödda överrepresenterade hos Kronofogden – inte bara pengar som är problemet Varannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sig De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.