HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Så tycker hyresgäster i Vaggeryd om sitt boende

Jönköping Det är nöjda hyresgäster som bor i det kommunala bostadsbolaget VSBo i Vaggeryd. Det visar den senaste undersökningen som liksom tidigare år genomförts av en kommunal gymnasieskola.

För 20:e året i rad tar Vaggeryd Skillingaryd Bostads AB hjälp av en kommunal gymnasieskola för att mäta hyresgästernas nöjdhet.

I nästan alla kategorier ligger nöjdheten på 80 till 100 procent. Den utvändiga skötseln är dock något lägre. Speciellt missnöjda är man med snöröjningen. Även tvättstugorna får lägre siffror. Där riktar man klagomål mot att föregående användare inte har städat, tvätten torkar inte eller så har någon annan tagit ens tid. Det skriver Jönköpingsposten.

Läs ocksåHyresförhandlingar klara med Västerviks Bostad

– Vi har nu vidtagit åtgärder genom att installera kondenssorkar, utökat antalet tider och anställt fler lokalvårdare, berättar Satu Jonsson, vd på bostadsbolaget.

I undersökningens kommentarsfält framgår det även att många boende önskar bredband och att inomhustemperaturen är för låg.

Undersökningen har satts samman av lärare på gymnasieskolan Fenix kultur- och kunskapscenter. Elever i en ekonomi-samhällsklass har gjort utskicken, bearbetat svaren och sammanställt resultaten. Klassen får en ersättning på 30 000 kronor för jobbet. Pengarna ska användas till en klassresa.  

Läs ocksåSambopar betalade för mycket hyra

De som svarat på enkäten fick varsin lott. Vinsten är tre månaders betald hyra. Vinnare blev: Kerstin Johansson på Södra vägen 12 B i Skillingaryd, Marie och Ronnie Rapp på Torggatan 9b i Vaggeryd och deras granne Britta Sandberg i intilliggande 9a. Vinnarna drogs av eleverna och kontrollerades av Satu Jonsson.

Läs också Brand stängde kontoret – fiket blev arbetsplats Protest mot Borlänges miljonuttag från Tunabyggen Tryggt boende lockar många

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.