Annons

Så vill hon lösa bilproblemen

Motala Parkeringsplatserna räcker inte åt alla och ibland väljer hyresgäster att parkera på gården. Nu försöker den lokala Hyresgästföreningen på Torvmossen att göra något åt saken.

– Jag bor på den här gården. Men om jag kommer hem sent på kvällen kan det hända att jag måste ställa mig längst bort i andra änden.

Ewa Karlsson, ordförande i den lokala Hyresgästföreningen på Torvmossen i Motala visar och förklarar.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Området är långsträckt och parkeringen löper längs områdets ena långsida. Platserna är ganska många, men inte tillräckligt många för att täcka behovet för de 146 lägenheterna, enligt Ewa Karlsson.

– Många familjer har två bilar i dag, konstaterar hon.

Annons

Själv tror hon inte att det egentligen behöver byggas fler parkeringsplatser, utan att det handlar om att de som finns kan användas på ett effektivare sätt.

Läs ocksåGaragestriden har fått hyresgästerna att gå samman

– Det finns en del skrotbilar och bilar som inte används som står där och tar upp plats.

Nu vill den lokala Hyresgästföreningen undersöka om det finns intresse bland de boende för att jobba aktivt med parkeringsfrågan och ta fram förslag på lösningar. Initiativet drivs som ett boinflytandeprojekt och tanken är att resultatet sedan ska redovisas för hyresvärden, Bostadsstiftelsen Platen. Ewa Karlsson hoppas att värden ska vara med på noterna och nappa på de förslag som hyresgästerna eventuellt kommer fram till.

Annons

– Vi delar ut lappar i brevlådorna för att se om det finns intresse för att starta en arbetsgrupp. Fram till 3 november har man på sig att svara, sedan tar vi kontakt med dem som vill vara med, berättar Ewa Karlsson.

Läs ocksåP-platsernas bredd passar en folkabubbla - men nu finns en halvmeter bredare bilar
Läs också Tusentals bilar skadas på parkeringar – hyresvärdar vill göra p-platser bredare Ingemar möttes av mosad framskärm – fler skador när bilar växer ur p-platserna Emil fick sänkt hyra för lägenheten – men betalar över 2000 kronor för parkeringen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.