Annons

Säljbeslut i fullmäktige

Rättvik Ikväll röstar kommunfullmäktige i Rättvik ja till att sälja de fyra husen med 59 lägenheter i kvarteret Lantmätaren. Hyresgästernas protester hjälpte inte.

​Den borgerliga majoriteten i Rättviks fullmäktige tycker det är en bra idé att sälja Lantmätaren för att på det sättet få in pengar till renoveringar och nybyggnationen.

Jan Dahlquist, verksamhetsutvecklare på Hyresgästföreningen i Siljansbygden och själv fullmäktigeledamot för Socialdemokraterna, tycker att säljbeslutet är fel.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

– Att sälja det här och bygga 60 nya lägenheter som saknar hyresgäster är ingen bra idé rent ekonomiskt. Och man bryr sig ju inte om hyresgästerna i Lantmätaren det minsta. En överväldigande majoritet av dem vill ha kvar Rättviks Fastigheter som sin hyresvärd, säger Jan Dahlquist.

Du har fått kritik för att du inte ser till kommunens bästa utan bara har hyresgästperspektivet i den här frågan.

Annons

– Jag tar ansvar för människorna, de är ju både hyresgäster och kommuninvånare. Rättviks Fastigheters hyresgäster fick en mycket stor hyreshöjning i fjol och den skulle täcka renoveringar sas det men så har det ju inte blivit.

Läs ocksåOro blandat med hopp efter bostadsbolagets försäljning: "Undrar om det kan bli sämre"Ann-Christin Berntsson och GlennRisto på Lantsågen i Trollhättan.

Finns det något bra med det som hänt och händer med Lantmätaren?
– Det som är bra är att hyresgästerna engagerat sig i frågan om försäljningen och det engagemanget för boendet fortsätter ju när de får en ny hyresvärd. De här hyresgästerna kommer inte att godta vad som helst!

Hem & Hyra har i dag inte kunnat nå företrädare för den politiska majoriteten inför kvällens fullmäktigemöte. I samband med att försäljningsplanerna blev kända sa Rättviks Fastigheters styrelseordförande Björn Guström, (FP), att försäljningen av Lantmätaren enbart görs för att frigöra kapital och att det är viktigt att det kapitalet kan användas till att bygga nya lägenheter.

Annons

 

Läs ocksåDyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat"
Läs också Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Värdar hotar tusentals hyresgäster med domstol: "Skulle bli extremt kostsamt" Barbro vill inte sitta på två stolar - nu tar hon ett kliv uppåt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.