Annons

Säljer för att renovera

Vetlanda Witalabostäder i Vetlanda måste sälja delar av sitt bestånd för att klara kommande renoveringar.

Det är en tuff ekvation bolaget står inför. Det totala renoveringsbehovet ligger på 300 miljoner kronor. Samtidigt har bolaget redan lån på 200 miljoner kronor och det totala värdet på hela Witalabostäders fastighetsbestånd är ungefär 400 miljoner kronor. Allt enligt bolagets beräkningar som presenterats för kommunfullmäktige i Vetlanda, skriver Höglandsnytt.

Störst behov av renovering har området Kantarellen som mer eller mindre fått förfalla. Orsaken till situationen är att Witalabostäder misskötts under årtionden, menar den nuvarande styrelseordföranden Peter Sjöbladh (M) till Sveriges radio Jönköping i dag.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Långvarig felaktig ledning, vill jag påstå. Det är förmodligen två decennier tillbaka som man borde haft en plan för att möta underhållsbehovet, säger han till SR Jönköping.

Annons

I ett försök att komma i kapp renoveringsbehovet planerar Witalabostäder att sälja tio procent av sitt bostadsbestånd, främst fastigheter med stora renoveringsbehov i kommunens ytterkanter.

– Vi kommer att bli tvungna att sälja av även någon central fastighet för att klara av behovet, säger Peter Sjöbladh till SR Jönköping.

Annons
Läs ocksåLars renoverade lägenheten – tvingas flytta och riskerar att krävas på en halv miljonLars Friberg
Läs också Ekparkett i köket - lyx eller standard? Ingrid stred för sin plastmatta Elena klagade på mögel i fem år – nu vill Rikshem höja hyran för att fixa hennes badrum Trollhättepar bakom bolag som vill köpa 174 kommunala lägenheter - Hyresgäst: "Förväntar mig samma höga nivå" Planerar storrenovering – vägrar dialog med hyresgäster: ”En oro hos alla jag pratat med”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.