HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Säljer för att renovera

Vetlanda Witalabostäder i Vetlanda måste sälja delar av sitt bestånd för att klara kommande renoveringar.

Det är en tuff ekvation bolaget står inför. Det totala renoveringsbehovet ligger på 300 miljoner kronor. Samtidigt har bolaget redan lån på 200 miljoner kronor och det totala värdet på hela Witalabostäders fastighetsbestånd är ungefär 400 miljoner kronor. Allt enligt bolagets beräkningar som presenterats för kommunfullmäktige i Vetlanda, skriver Höglandsnytt.

Störst behov av renovering har området Kantarellen som mer eller mindre fått förfalla. Orsaken till situationen är att Witalabostäder misskötts under årtionden, menar den nuvarande styrelseordföranden Peter Sjöbladh (M) till Sveriges radio Jönköping i dag.

Läs ocksåHyreshuset som är Jans hem ska säljas - men köparen hålls hemlig

– Långvarig felaktig ledning, vill jag påstå. Det är förmodligen två decennier tillbaka som man borde haft en plan för att möta underhållsbehovet, säger han till SR Jönköping.

Annons

I ett försök att komma i kapp renoveringsbehovet planerar Witalabostäder att sälja tio procent av sitt bostadsbestånd, främst fastigheter med stora renoveringsbehov i kommunens ytterkanter.

– Vi kommer att bli tvungna att sälja av även någon central fastighet för att klara av behovet, säger Peter Sjöbladh till SR Jönköping.

Annons
Läs ocksåSkenande snitthyra i fattigaste stadsdelen: ”Håller på att få slut på rimligt prissatta hyresrätter”Fartun Ahmed i Rinkeby tjänar 19 000 kronor efter skatt som barnskötare med heltidsjobb. Trots att även maken arbetar heltid får familjen kämpa med vardagsekonomin. Nu har hyran höjts igen.
Läs också Får lämna stadsvåning efter konflikt om marmorhandfat 130 000 kronor för 17 katters klös och kiss Miljardsatsning i Mora - men hyresgästerna är oroliga: "Rykten om att husen ska rivas"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.