Annons

Sängrökare mister hyreskontrakt

Nyheter ​Hyresgästen dömdes till böter för att ha orsakat en brand, men får dessutom ett minst lika kännbart straff: han blir av med kontraktet till sin trerummare på Södermalm i Stockholm.
Sommaren 2008 utbröt en brand i en lägenhet på Söder i Stockholm. Exakt vad som orsakade branden är inte hundraprocentigt klarlagt, men mycket tyder på att det var sängrökning. Branden har börjat i sängens huvudända. En granne larmade räddningstjänsten som bröt sig in och hittade hyresgästen liggandes på golvet i hallen, kraftigt medtagen av röken. 
Tingsrätten har slagit fast att det var hyresgästen som orsakade branden och dömde honom till böter för allmänfarlig vårdslöshet.
 
Efter den incidenten ville inte den privata värden ha kvar mannen som hyresgäst utan vände sig till hyresnämnden, som beslöt att kontraktet skulle upphöra. Det är sannolikt att det var cigarettrökning som orsakat branden och därmed har hyresgästen åsidosatt sina skyldigheter, enligt nämnden.
Hyresgästen överklagade till hovrätten som nu fastställt hyresnämndens beslut. Mannen måste flytta senast den första april. 
 

Annons
Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Brand i lägenhet under flytt – hyresgästen måste betala 1,5 miljoner Risk ladda cykelbatteriet hemma – antalet bränder har ökat Markos lägenhet totalförstörd efter batteribrand - blev hemlös: ”Aldrig mer elcykel” Brita och Thomas oroliga för brand på trygghetsboendet: "Känns livsfarligt" Hyresgästen fimpade i köket – döms till fängelse för mordbrand

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.