Annons

Sänkning av hyran efter tvist

Jönköping Två hyresgäster i Huskvarna får sin hyra sänkt med 950 kronor i månaden, beslutade hyresnämnden i dag.

De två hyresgästerna bor i ett hus byggt 1949, ett mindre hyreshus. Lägenheten är en trea på 78 kvadratmeter och för detta har de betalat 6 950 kronor i månadshyra.

Men även om lägenheten har fräschats upp en del ansåg hyresgästerna att hyran var lite väl tilltagen. Det ansåg emellertid inte hyresvärden och tvisten om hyran hamnade hos hyresnämnden, som fastställer ett skäligt belopp på hyran vid dylika tvister.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresgästerna ville att hyran skulle sänkas till 5 450 kronor i månaden. Hyresvärden ansåg att nivån var skälig. Vid hyresnämndens möte besiktigades lägenheten och nämnden har även tittat på olika jämförelselägenheter.

Annons

I dag kom nämndens beslut där hyran fastställs till 6 000 kronor i månaden. Sänkningen ska gälla från januari i år och det innebär att hyresgästerna får tillbaka totalt 2 850 kronor för de tre månader de betalat för mycket i hyra.

Fram till 10 april kan nämndens beslut överklagas.

Annons
Läs ocksåRiskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via AirbnbAirbnb och pengar.
Läs också Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.