HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Sänkning av hyran efter tvist

Jönköping Två hyresgäster i Huskvarna får sin hyra sänkt med 950 kronor i månaden, beslutade hyresnämnden i dag.

De två hyresgästerna bor i ett hus byggt 1949, ett mindre hyreshus. Lägenheten är en trea på 78 kvadratmeter och för detta har de betalat 6 950 kronor i månadshyra.

Men även om lägenheten har fräschats upp en del ansåg hyresgästerna att hyran var lite väl tilltagen. Det ansåg emellertid inte hyresvärden och tvisten om hyran hamnade hos hyresnämnden, som fastställer ett skäligt belopp på hyran vid dylika tvister.

Läs ocksåRiskerar vräkning för att han matar fåglar: ”Jag behöver någon att bry mig om”

Hyresgästerna ville att hyran skulle sänkas till 5 450 kronor i månaden. Hyresvärden ansåg att nivån var skälig. Vid hyresnämndens möte besiktigades lägenheten och nämnden har även tittat på olika jämförelselägenheter.

Annons

I dag kom nämndens beslut där hyran fastställs till 6 000 kronor i månaden. Sänkningen ska gälla från januari i år och det innebär att hyresgästerna får tillbaka totalt 2 850 kronor för de tre månader de betalat för mycket i hyra.

Fram till 10 april kan nämndens beslut överklagas.

Annons
Läs ocksåÖver två år med mögligt tak – nu hotas värden med 100 000 kronor i vite
Läs också Röker trots förbud – nu vill värden vräka hyresgästen Kenneth tvingas flytta sitt bibliotek: "Det här är upprörande" Trots tusenlappar i sänkt hyra: "Vi vill bara härifrån"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.