Annons

Sänkt hyra för Kalmarbo

Kalmar En hyresgäst i centrala Kalmar ville få sin hyra sänkt. Hyresvärden ville höja. Efter prövning av hyresnämnden får hyresgästen hyran sänkt och drygt 9 000 kronor tillbaka.

Hyresgästen bor i en trea och betalade 6 127 kronor i månadshyra. Med hjälp av Hyresgästföreningen vände hon sig till hyresnämnden för att få hyran sänkt till 5 200 kronor i månaden. Samtidigt ville hyresvärden höja hyran till 6 394 kronor i månaden.

Hyresnämnden har besiktat lägenheten och jämfört hyra och standard med liknande lägenheter. Efter en skälighetsbedömning kommer hyresnämnden fram till att hyran ska sänkas till det belopp som hyresgästen begärt. Nämnden anser att bruksvärdet för lägenheten är lägre än vad hon betalar i hyra.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det betyder att hyran sänks till 5 200 kronor och hyresgästen får även tillbaka hyrespengar, drygt 9 000 kronor, som hon betalat in för mycket i hyra från februari och framåt.

Annons
Läs också Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Valentino fick inte byta lägenhet – kostade honom jobbet Eva har haft sin blomstrande uteplats i över 30 år – nu riskerar hon att bli av med den Därför fick Eva en hyressänkning och Allan en höjning – så går det när rätten prövar nivån

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.