Annons

Sen med hyran i fyra år

Helsingborg Den 40-åriga kvinnan i Helsingborg har varit sen med majoriteten av sina hyror. Efter nästan 4,5 år av hyresslarv har hyresvärden fått nog.
Foto: Gry Ellebjerg
Under de senaste 4,5 åren har kvinnan i Helsingborg varit sen med sin hyra vid 36 tillfällen. Sedan ett halvår tillbaka har kvinnan helt slutat att betala hyran.

Kvinnan flyttade in i sin lägenhet i december 2014. Den allra första hyran betalades in elva dagar för sent. Följande månader visade det sig att hyresslarvet inte var någon engångsföreteelse.

Under de 53 månader som kvinnan har bott i lägenheten har hyran endast betalats in i tid 17 gånger. Övriga månadshyror har betalats in mellan några dagar upp till flera veckor för sent. I oktober 2018 slutade kvinnan helt att betala hyra.

Annons
ANNONSLånestrategier för hyresgäster

I december sade hyresvärden upp kvinnans kontrakt. Enligt uppsägningen skulle hyresgästen ha lämnat lägenheten den 1 april men eftersom kvinnan fortfarande bor kvar ska ärendet prövas av hyresnämnden.

I april hade 40-åringens hyresskuld utökats till 27 040 kronor. Förhandlingar mellan värden och hyresgästen kommer att ske i juni.

Annons
Läs också Har du hamnat i bråk med värden? Så fungerar hyresnämnden Hyresgäst slipper betala värdens rättegångskostnader – "ovanligt ärende" Nu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende” Folkbokförd i bostadsrätt i 30 år – får ändå behålla hyreskontrakt Multisjuka Fatana och hennes make kastas ut – först i kö på samma lägenhet men har för låg inkomst

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.