Annons

Sena hyror slutade i förlorat kontrakt

Jönköping En hyresgäst i Jönköping var sen med hyran vid tolv tillfällen i rad. Hyresnämnden beslutade att han får bo kvar. Men hovrätten säger nej. Mannen måste flytta.

När ärendet var uppe i hyresnämnden fäste nämnden stor vikt vid mannens förklaringar och att han sedan december visat att han betalar hyran i tid.

De sena hyrorna bottnar bland annat i att han förlorade jobbet och samtidigt miste han och hans sambo ett barn under graviditeten. Detta ledde till att han kom in i en ond cirkel.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresnämnden beslutade att mannen har rätt att behålla sitt hyreskontrakt och bo kvar.

Annons

Hyresvärden överklagade till hovrätten, som gör en annan bedömning.

Mannens förklaringar gör inte betalningsförsummelserna ursäktliga, tycker hovrätten. Och de betalningsförsummelser som förekommit sammataget är så pass allvarliga, enligt hovrätten, att han genom dessa åsidosatt sina förpliktelser i så hög grad att hyresavtalet skäligen inte bör förlängas.

Läs ocksåTillsammans har de bott 110 år i huset – nu vill värden kasta ut demBoöbolagen fick inte igenom sin hyreshöjning. Då fick alla hyresgästerna ett brev om att de är uppsagda.

Hovrättens beslut kan inte överklagas.

Annons

Läs mer:
Får bo kvar trots upprepade sena hyror

Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.