Annons

Sena hyror slutade i förlorat kontrakt

Jönköping En hyresgäst i Jönköping var sen med hyran vid tolv tillfällen i rad. Hyresnämnden beslutade att han får bo kvar. Men hovrätten säger nej. Mannen måste flytta.

När ärendet var uppe i hyresnämnden fäste nämnden stor vikt vid mannens förklaringar och att han sedan december visat att han betalar hyran i tid.

De sena hyrorna bottnar bland annat i att han förlorade jobbet och samtidigt miste han och hans sambo ett barn under graviditeten. Detta ledde till att han kom in i en ond cirkel.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Hyresnämnden beslutade att mannen har rätt att behålla sitt hyreskontrakt och bo kvar.

Annons

Hyresvärden överklagade till hovrätten, som gör en annan bedömning.

Mannens förklaringar gör inte betalningsförsummelserna ursäktliga, tycker hovrätten. Och de betalningsförsummelser som förekommit sammataget är så pass allvarliga, enligt hovrätten, att han genom dessa åsidosatt sina förpliktelser i så hög grad att hyresavtalet skäligen inte bör förlängas.

Läs ocksåDuvor byggde bo i garderob och elementen försvann – nu blir hyresgästen av med kontraktet

Hovrättens beslut kan inte överklagas.

Annons

Läs mer:
Får bo kvar trots upprepade sena hyror

Läs också Bor i USA – hävdar han pendlar till lägenhet i Göteborg Hyresgäst tar strid för få behålla sin extra lägenhet: "Behöver den till aktiehandel" Kämpar för att få bo kvar i hus som ska rivas – och med avlopp som dömts ut Grannar har gått samman: vill vräka mamman till kriminell son

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.