HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Seniorboende startar lokal föreningen i Vetlanda

Vetlanda En lokal hyresgästförening som jobbar med både boendefrågor och dagliga aktiviteter. Det blir det på seniorboendet Mogärde i Vetlanda som fick 30 medlemmar över en natt.
Många seniorer samlades för att starta upp egen lokal förening.
Foto: Anne Hägg

När Vetlanda kommun drog in pengarna för dagliga aktiviteter på Mogärde, reagerade verksamhetsutvecklaren Anne Hägg på Hyresgästföreningen. I onsdags bjöd hon in alla hyresgäster till ett möte om hur man startar upp en egen lokal förening.

– Det här hyresgästerna ska ha lika stor möjlighet till inflytande över sitt boende som alla andra, säger Anne Hägg.

Läs ocksåFelskrev barnen på pappans adress – nu väntar Emelie på rättegång: ”Så absurt”

Hon menar att det här blir den första lokala föreningen som startar upp på ett seniorboende. 

– I den här föreningen kommer man jobba med trygghet och säkerhet. Men man kommer även arrangera dagliga aktiviteter för de boende genom föreningen. Allt från gympa till vävning och bingo. Det blir en föreningen som verkligen förenar de boende på daglig basis. På så vis kommer föreningen skilja sig från andra föreningar.

På mötet i onsdags på Mogärde kom ett 30-tal hyresgäster. Anne Hägg hade med sig föreningens strateg Anders Wall och medlemsrekryteraren Timmy Sjöberg. De gav hyresgästerna information om hyresgästföreningen och hur man kan engagera sig i föreningen. Inom ett dygn hade föreningen fått 30 medlemmar varav åtta förtroendevalda.

Läs ocksåGöteborg är hårdast mot adressfusk – så kan du avslöjas av värden

– Jag är mycket nöjd med resultatet. Här ser vi att det blir resultat när vi samarbetar.

 

Läs också Bessou har inte släppt taget om de utdömda husen i Blötberget Militärklädd hyresgäst skrämde grannar i källaren – får bo kvar De vill ha mer kamerabevakning: ”trötta på sopsnusket”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.