Annons

SHB bygger och shoppar hyreshus

Strömsund Strömsunds hyresbostäder fortsätter satsa. Flera byggplaner är på gång och nyligen köptes ett hyreshus med elva lägenheter inklusive hyresgäster i centrala Hammerdal.
Foto: Pressbild: SHB
Nytillskottet i Strömsunds hyresbostäders bestånd. 11 lägenheter i centrala Hammerdal.

På 2000-talet revs hyreshus på löpande band i Strömsund.
Många lägenheter stod tomma och blev en ekonomisk belastning för allmännyttan SHB, Strömsunds hyresbostäder. Över 500 lägenheter av beståndet skalades bort.
Men för några år sedan vände vindarna och plötsligt saknades det bostäder, även i Strömsund.
När SHB:s styrelse klubbade igenom byggplanerna 2014 hoppade dåvarande vd:n Rolf Nilsson jämfota av glädje.
– Äntligen får vi bygga! Nu har vi också bostadsbrist, sa vd:n stolt.

Bygget stod inflyttningsklart året efter, 2015, och sedan dess rullar planerna på nya hus vidare.
– Vi planerar för nyproduktion både i Hammerdal och i Strömsund. Just nu pågår upphandling av ett flerbostadshus, omfattande nio lägenheter i centrala Hammerdal. I Strömsunds tätort pågår förprojektering för två nya hus på två separata tomter, säger nuvarande vd Stefan Jönsson.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Men däremellan har SHB utökat beståndet med att köpa en fastighet i centrala Hammerdal. Elva lägenheter inklusive hyresgäster.

Annons

– Affären är ett välkommet tillskott och stärker vårt befintliga fastighetsinnehav i Hammerdal. Tillsammans med våra nybyggnadsplaner blir fastigheten ett viktigt strategiskt steg i bolagets långsiktiga satsning på orten, säger vd Stefan Jönsson.

Lägenheterna består av tre 1:or, fem 2:or och tre 3:or. Boytorna är mellan 36 och 83 kvadratmeter.
– Vi har inga behov av att köpa hus egentligen, nu blev detta till salu och eftersom det är strategiskt beläget i centrala Hammerdal, med god uthyrningsgrad och ett bra driftnetto, så tyckte vi att det var läge att göra affär.

Läs ocksåTräd allt viktigare för att hålla nere temperaturen: "En ögonöppnare för många"Bilden är ett montage av två bilder. Bilden visar kommunekolog Malin Askelöf, samt träd.

– Och lägenheterna kommer självklart att omfattas av förhandlingsordningen framledes.

Annons

Köpet innebär att Strömsunds hyresbostäder nu totalt äger 922 lägenheter, varav 126 i Hammerdal.

Läs också Svenska hem upplevs allt varmare - större problem än kylan vintertid Därför kan det bli extra varmt precis här - som en ö med höga temperaturer Friad trots sms: "Jag ska skära sönder dina äckliga soffor och bränna ner din lägenhet" Värden övergav hyresgäster i sopkaos och smuts – nu dyker Oscar Properties upp igen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.