Annons

Sjuk Linköpingskvinna får bo kvar trots hyresslarv

Linköping Hyresgästen vann, med hjälp av Hyresgästföreningen, i hyresnämnden och får bo kvar i lägenheten. Att ligga på sjukhus för intensivvård kan ursäkta att man inte betalar hyran.​

​En kvinna i Linköping vräktes av sin hyresvärd i december 2010. Orsaken var att hon vid flera tillfällen betalat hyran för sent.

Kvinnan vände sig till Hyresgästföreningen och fick hjälp att strida för sin rätt att bo kvar.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Hyresnämnden har tagit upp fallet till prövning och då har det framkommit att kvinnan varit svårt sjuk. Under 2010 låg hon på sjukhus mycket, opererades många gånger och låg till och med inne för intensivvård under lång tid.

Under den perioden blev det si och så med hyresinbetalningarna.

Annons

Hyresvärden gillade inte detta och e-postade vid två tillfällen kvinnans pojkvän med krav på skärpning. Värden skickade också ett rekommenderat brev till kvinnan med samma krav.

Läs ocksåHyresgästbasen pratade på SD-konferens: ”Viktigast är kampen mot marknadshyror”

Kvinnan säger att hon aldrig har sett brevet och enligt Hyresnämnden ska pojkvännen inte ha haft rätt att företräda kvinnan och därför är e-posten till honom inte av någon betydelse.

Hyresnämnden konstaterar att det kan vara ursäktligt att missa hyresinbetalningar om man är svårt sjuk. Däremot anser nämnden att kvinnan faktiskt har misskött sig. Fast inte så allvarligt att hon inte kan få bo kvar.

Annons

Hyresvärden får därför inget gehör för sitt krav om att kvinnans hyreskontrakt ska sluta gälla.

Läs ocksåHyresgäst tar strid för få behålla sin extra lägenhet: "Behöver den till aktiehandel"Vätterhem i Jönköping vill vräka mannen med hänvisning till att han är skriven på en annan adress. Men mannen menar att han behöver en extra lägenhet för att bland annat bedriva aktiehandel.
 

Läs också Kämpar för att få bo kvar i hus som ska rivas – och med avlopp som dömts ut Grannar har gått samman: vill vräka mamman till kriminell son Osäkert hur mycket som får vara kvar av Evas och Carolines grönskande uteplatser – kräver möte med Rikshem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.