Annons

Skarvar i laminatgolvet måste åtgärdas

Lilla Edet Hyresgästerna i huset i Lilla Edet fick laminatgolv i lägenheterna, men arbetet var inte fackmannamässigt gjort. Värden måste åtgärda ett av golven menar hyresnämnden.

Golv som sviktade och fula skarvar fick hyresgästerna att kräva ändring och med hjälp av Hyresgästföreningen har nu en av de boende fått rätt.

Hyresnämnden gjorde i december 2016 en inspektion, tillsammans med Hyresgästföreningen och hyresvärden. Det var tre lägenheter som inspekterades. Hyresgästföreningens Lennart Björkman yrkade att hyresnämnden skulle ålägga hyresvärden att åtgärda bristerna i lägenheterna, medan hyresvärden menade att han åtgärdat de fel som tidigare påpekats, och att hans mening var att hyresgästerna varit nöjda med de renoveringar som gjorts. Hyresvärden menade att han inte lagt om hela golven, eftersom hyresgästerna inte flyttat ut alla möbler, men ansåg också att det inte varit nödvändigt. Att golven sviktar, anser hyresvärden vara helt naturligt när det gäller trägolv.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Inspektionen visade dock att i en av lägenheterna var en skarv i golvet precis i blickfånget. Detta anser hyresnämnden att värden måste åtgärda. Men i övriga lägenheter bland annat de sviktande golven, anser nämnden att man kan acceptera skicket och meddelar inget åtgärdsföreläggande.

Annons

Hyresvärden har nu tre månader på sig att åtgärda skarven i golvet i den aktuella lägenheten.

Hyresgästerna har inte yrkat på något vite och hyresnämnden menar att det inte finns skäl för att utdöma något vite. 

Annons
Läs ocksåDe bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixaDe spröjsade fönstren var fuktiga av kondens när hyresnämndens ledamöter åkte ut för att själva bedöma hur skadade de var.
Läs också Lars renoverade lägenheten – tvingas flytta och riskerar att krävas på en halv miljon Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.