HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Skarvar i laminatgolvet måste åtgärdas

Lilla Edet Hyresgästerna i huset i Lilla Edet fick laminatgolv i lägenheterna, men arbetet var inte fackmannamässigt gjort. Värden måste åtgärda ett av golven menar hyresnämnden.

Golv som sviktade och fula skarvar fick hyresgästerna att kräva ändring och med hjälp av Hyresgästföreningen har nu en av de boende fått rätt.

Hyresnämnden gjorde i december 2016 en inspektion, tillsammans med Hyresgästföreningen och hyresvärden. Det var tre lägenheter som inspekterades. Hyresgästföreningens Lennart Björkman yrkade att hyresnämnden skulle ålägga hyresvärden att åtgärda bristerna i lägenheterna, medan hyresvärden menade att han åtgärdat de fel som tidigare påpekats, och att hans mening var att hyresgästerna varit nöjda med de renoveringar som gjorts. Hyresvärden menade att han inte lagt om hela golven, eftersom hyresgästerna inte flyttat ut alla möbler, men ansåg också att det inte varit nödvändigt. Att golven sviktar, anser hyresvärden vara helt naturligt när det gäller trägolv.

Läs ocksåUppsagd rökare får bo kvar i rökfritt hus

Inspektionen visade dock att i en av lägenheterna var en skarv i golvet precis i blickfånget. Detta anser hyresnämnden att värden måste åtgärda. Men i övriga lägenheter bland annat de sviktande golven, anser nämnden att man kan acceptera skicket och meddelar inget åtgärdsföreläggande.

Annons

Hyresvärden har nu tre månader på sig att åtgärda skarven i golvet i den aktuella lägenheten.

Hyresgästerna har inte yrkat på något vite och hyresnämnden menar att det inte finns skäl för att utdöma något vite. 

Annons
Läs ocksåKommunen griper in: "Lägenhetsdörrarna var fulla av kackerlackor och sekret"Till vänster en bild på utsidan av ett hus och till höger en klisterfälla fullt med kackerlackor.
Läs också Fiskmåsar flockades i hundratal – så gick det för mannen som kastade ut sopor på gatan Virginia fick ja till att byta lägenhet – men därför blev det ändå stopp: "Jag känner mig uppgiven" Ja till betalningsanmärkning men nej till hyresgäst som vill bo större – så bedöms lägenhetsbyten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.