Annons

Skebo satsar på ungdomslägenheter

Skellefteå Kommunala Skebo i Skellefteå gör en satsning på att ta fram lägenheter till unga. 50 lägenheter om året ska öronmärkas för ändamålet.

Skellefteåbostäder, Skebo, konstaterar att det är svårt för unga att komma in på bostadsmarknaden. Skälen är oftast lägre betalningsförmåga, otrygga anställningsvillkor och svårigheter att få bostadslån. Därför har bolaget beslutat att göra en satsning på just ungas boende.

Tanken är att det ska plockas fram 50 lägenheter om året till hyresgäster i åldrarna 18-25 år. Det ska i första hand vara ettor och tvåor som ligger centralt och som inte anpassats för den äldre befolkningen. Unga hyresgäster som flyttar in i en sådan lägenhet har ingen bortre gräns för hur länge en får bo kvar. Bostäderna förmedlas som andra bostäder hos Skebo.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.