HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Skebo satsar på ungdomslägenheter

Skellefteå Kommunala Skebo i Skellefteå gör en satsning på att ta fram lägenheter till unga. 50 lägenheter om året ska öronmärkas för ändamålet.

Skellefteåbostäder, Skebo, konstaterar att det är svårt för unga att komma in på bostadsmarknaden. Skälen är oftast lägre betalningsförmåga, otrygga anställningsvillkor och svårigheter att få bostadslån. Därför har bolaget beslutat att göra en satsning på just ungas boende.

Tanken är att det ska plockas fram 50 lägenheter om året till hyresgäster i åldrarna 18-25 år. Det ska i första hand vara ettor och tvåor som ligger centralt och som inte anpassats för den äldre befolkningen. Unga hyresgäster som flyttar in i en sådan lägenhet har ingen bortre gräns för hur länge en får bo kvar. Bostäderna förmedlas som andra bostäder hos Skebo.

Annons
Läs ocksåSandra efterlyste rumskompis på Facebook: "Roligare komma hem när det lyser och någon har lagat mat"
Annons
Läs också Gert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr" Så stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt Höghusen på Sjöryd i Hjo dröjer: "Inte ekonomiskt försvarbart" Juristen om bulvankontrakt - så gör du för att undvika fällorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.