Annons

Skrek fula ord – måste flytta

Nyheter En 70-årig kvinna i Helsingborg störde grannar och skrek fula ord åt förbipasserande. Nu måste hon flytta.
Under lång tid har grannarna störts av att kvinnan har skrikit fula ord och fört oväsen i sin bostad.

Under flera år har den 70-åriga kvinnan stört sina grannar. Oväsen från lägenheten har hörts under dygnets alla timmar. Hon har även skrikit fula ord åt förbipasserande. Främst är det personer med utländsk härkomst som har råkat illa ut.

Trots flera varningar och personliga möten med hyresvärden har störningarna inte upphört. När värden träffade kvinnan stod det klart att hon led av vanföreställningar och sjukvården kontaktades. Men inte heller sjukvårdens hjälpinsatser har fått stopp på oljuden från bostaden.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresvärden valde därför att säga upp kvinnans kontrakt. Eftersom hon inte flyttade frivilligt blev ärendet ett fall för hyresnämnden. Nu har även nämnden sagt sitt. 70-åringen måste flytta men eftersom hon har fått en plats på ett vårdboende får hon uppskov med flytten till slutet av februari.

Annons
Läs också Förhoppningarna gick upp i rök: sluteldat för hyresgäster med öppen spis Hemliga gruppen kartlägger misstänkta svartuthyrare: ”Vi måste kunna belägga med fakta om någon ljuger” Så renoverades lokalen för 50 000 kronor - ljudisolering viktigt Rokokosoffa och udda sovställning - bevis för svartuthyrning Nu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.