Annons

Smutsig hyresgäst blir av med kontraktet

Nyheter Kartonger från golv till tak och att lägenheten var smutsig och luktade illa är skäl för att en hyresgäst i södra Stockholm ska bli av med sitt kontrakt.​
Hyresgästen har bott i samma lägenhet sedan 1983. Värden, kommunala Svenska Bostäder, har tidigare haft synpunkter på att hyresgästen vanvårdar bostaden och inte iakttar sundhet, ordning och gott skick. Efter ett tidigare beslut i hyresnämnden om att kontraktet inte skulle förlängas valde värden att teckna ett så kallat korttidskontrakt. När prövotiden löpt ut övergick det till ett fast kontrakt. Men enligt Svenska Bostäder har hyresgästen återigen vanskött lägenheten och den här gången var bostadsbolagets inte beredd att ge honom någon ny chans. Dessutom har han flera gånger vägrat att släppa in värden i lägenheten.
 
Hyresgästen, som företrätts av Hyresgästföreningen, har å sin sida hävdat att det förvisso finns många kartonger i lägenheten, men den är inte smutsig, illaluktande och vanvårdad. Att han inte öppnat dörren när värden knackat på beror på att han inte litar på alla.
Hyresnämnden gick på värdens linje och hyresgästen tvingas flytta. Nu har hovrätten fastställt beslutet men ger honom respit med avflyttningen.
 

Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Tog över studentkorridorens kök – nu kastas han ut: "Svinstia" Kastade pant från femte våningen mot värdens personal – därför slipper hon vräkning Hotade att spränga förskola och dödshotade värden – nu vräks mannen Nattbad och cykelreparationer störde grannar – mannen förlorar kontraktet Konsthandlare gjorde en tavla - vräks från lägenhet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.