Annons

Snart dags för inflyttning i bankvalvet i Boxholm

Boxholm Skulle du kunna tänka dig att bo i ett bankvalv? Om ett par veckor är det inflyttningsdags i Boxholmshus nya lägenheter, som tidigare varit banklokal.

Huset på Storgatan 26 i Boxholm har de senaste åren inrymt en kiropraktor och en redovisningsbyrå på bottenvåningen och en privatbostad på övervåningen.

— Men från början var det bankkontor och de två bankvalven finns kvar, säger Boxholmshus vd Fredrik Noaksson.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Han visar de extra tjocka väggarna och en av valvdörrarna som man valt att behålla nu när huset byggs om till totalt fyra hyreslägenheter.

Boxholmshus köpte fastigheten, som ligger närmaste granne med bolagets kontor, för 1,65 miljoner kronor förra året. Den 1 februari ska lägenheterna vara inflyttningsklara. Det blir en tvåa och tre stycken treor. Hyrorna är förhandlade med Hyresgästföreningen och ligger på mellan cirka 8 000 och 9 000 kronor i månaden. Då ingår parkeringen eller garage.

— Snitthyran är 1 370 kronor per kvadratmeter och år och det tycker vi är rimligt med tanke på att allt blir nytt. Men det är högt för att vara i Boxholm, konstaterar Fredrik Noaksson.

Annons
Läs ocksåKommunens känga till regeringen: ”Orimligt att bli lämnad så ensam”Lorents Burman (S) och en bild över Northvolt.

Två av lägenheterna är fortfarande outhyrda, men Fredrik Noaksson är inte orolig.

— Det är de enda lediga lägenheterna vi har i beståndet och det är egentligen bra att vi har bostäder att erbjuda om någon behöver med kort varsel. Men jag räknar med att vi snart har hyrt ut de här också, säger han.

Boxholmshus märker dock att efterfrågan på bostäder har börjat vända nedåt.

Läs ocksåMögliga skrubbar och källarrum utan brandskydd – här är batteriboomens baksidaEn barnsäng i en vindsskrubb utan fönster, ett nedgånget hus och en madrass mitt i ett kök.

— Det är inte som det var för två, tre år sedan, men vi har fortfarande kö, säger Fredrik Noaksson.

Anna Erkers, bovärd hos Boxholmshus, konstaterar att väntetiden för att få en lägenhet skiljer en hel del mellan olika områden.

Annons

— Radhuslägenheterna på Storgatan 30-34 är populärast, om man vill bo där så får man vänta många år på en ledig lägenhet, säger hon.

Anna Erkers är bovärd och städchef hos Boxholmshus.

Kortast är kön till det kommunala bostadsbolagets största bostadsområde, på Dalgårdsgatan, med cirka 200 lägenheter.

— Där räcker det med att köa ett halvår, säger Anna Erkers.

Läs också 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning" Hyresgäst får bo kvar - kommunen tvingas vänta med att riva: "Kan inte bara kasta ut mig" Tillbaka till klassrummet – Karina och Lars bor i en ombyggd skola: ”Står bara och förfaller annars”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.