Annons

Snart rena cirkusen på Nordost

Gävleborg Det myllrade av barn i gula hjälmar mellan husen på Nordost förra veckan. Då tog de små byggarna tillsammans med Gavlegårdarnas personal, arkitekter och clowner de första spadtagen till den nya innergården i området. Cirkus är temat.
Foto: Foto: GAVLEGÅRDARNA
Många barn ville hjälpa till att starta bygget av den nya innergården på Nordost.

Gävle är en historisk cirkusstad med rikskändisar som La bella Ingeborg, Bodo West och massor av elever på dåvarande cirkuslinjen på Vasaskolan. Så vad passar bättre än att innergården på närliggande Nordost nu får ett cirkustema?

Gavlegårdarna har rustat Nordost under lång tid. Balkonger har rustats och entréerna har byggts om. Det har målats och grillar och utemöbler har kommit på plats.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Under arbetets gång har hyresgästerna fått säga sitt i enkäter och på möten om hur de vill utveckla sitt bostadsområde. Och i veckan som gick hade alltså turen kommit till barnens egna ytor.

Annons

En scen kommer att byggas på cirkusplatsen och fruktträd planteras. Till vintern kommer också barnen på Nordost att kunna åka pulka i nyanlagda små backar inne på området.

 

Annons
Läs ocksåEkparkett i köket - lyx eller standard? Ingrid stred för sin plastmattaParkettgolv. Bilden visar broschyr om renoveringen och Ingrid Edéus i köket.

 

Läs också Elena klagade på mögel i fem år – nu vill Rikshem höja hyran för att fixa hennes badrum Planerar storrenovering – vägrar dialog med hyresgäster: ”En oro hos alla jag pratat med” Andrahandsuthyrning med täppt golvbrunn slutade i chockdyr nota på 159 000 kronor Ann-Christins saker försvann – värden lyckas inte ta reda på vad som hänt: ”Vi har ingen aning”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.